Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή σε Κένυα και Αιθιοπία

ΣΕΒ: Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή σε Κένυα και Αιθιοπία
Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν 10 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών
Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Οργανισμού Enterprise Greece, στην Κένυα και στην Αιθιοπία.
Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ.
Και οι δύο αυτές χώρες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης.
Η Κένυα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής, έχει πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία σημαντικές πολιτικές, διαρθρωτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που οδήγησαν σε μία σταθερή κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Είναι επίσης ιδιαίτερα προηγμένη στον τομέα των υπηρεσιών και αποτελεί την πηγή πολλών καινοτομιών που στη συνέχεια υιοθετήθηκαν σε ολόκληρη την ήπειρο.
Η Αιθιοπία, είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην υποσαχάρια Αφρική. Έχει, τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και εντυπωσιακή μείωση της φτώχειας. Οι μεγάλες επενδύσεις υποδομών που πραγματοποίησε, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και η παροχή δημόσιων υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, έχει αυξηθεί δραματικά. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη δυναμική διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασίες σε τομείς όπως, ο αγροτικός, ο κατασκευαστικός, o ενεργειακός, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλά και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών.
Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν 10 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκαν Επιχειρηματικά Φόρα σε Ναϊρόμπι και Αντίς Αμπέμπα, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες και στις δύο χώρες. Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις και στις δύο χώρες, με ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και επίσημους φορείς προώθησης της επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια των Φόρα, ο ΣΕΒ υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με το Εθνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κένυας (ΚΝCCI) και το Εμπορικό και Κλαδικό Επιμελητήριο της Αιθιοπίας (ECCSA). Επίσης, στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους υφυπουργούς εξωτερικών στην Κένυα κ. Ababu Namwamba και στην Αιθιοπία, Dr. Aklilu Hailemichael.
Μετά τις επισκέψεις στις δύο χώρες, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε τη θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, την οποία ο ΣΕΒ θα συνεχίζει να ενισχύει με τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνει, σε συνεργασία με άλλους φορείς και το Υπουργείο Εξωτερικών. Πρόσθεσε, ότι "και οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους. Αυτό σημαίνει ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε δύο αγορές με προοπτικές στους τομείς των κατασκευών, των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και των υπηρεσιών".

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες, ελληνικές επιχειρήσεις:

•   GRANTEX S.A. (Βιομηχανία Φρένων)
•   JOTIS S.A. (Τρόφιμα)
•   MYTILINEOS S.A. (Βιομηχανική Εταιρεία)
•   OLYMPIA ELECTRONICS S.A. (Ανάπτυξη Καινοτόμων Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας)
•   STEELMET S.A. (Μεταλλουργία)
•   CORINTH PIPEWORKS (Παραγωγός χαλυβδοσωλήνων)
•   DRAKOS POLEMIS FLUDUSTRIA (Τεχνική – Οικοδομική)
•   ELEA CRETA - PELOPOS NISSOS - SPARTAN TREASURE (Τρόφιμα)
•   EUROPA PROFIL ALUMINIUM S.A. (Eταιρία διέλασης)
•   PAMI S.A. (Τρόφιμα)

Ο ΣΕΒ, μέσα από τις δράσεις εξωστρέφειας που διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της εξωστρέφειας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να διεθνοποιηθούν και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης