Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εκτίναξη των επενδύσεων στα αιολικά πάρκα το 2018 - Στα 27 δισ. ευρώ ανήλθε το ποσό για την Ευρώπη

Εκτίναξη των επενδύσεων στα αιολικά πάρκα το 2018 - Στα 27 δισ. ευρώ ανήλθε το ποσό για την Ευρώπη
Το 2018 περίπου 190 έργα σε 22 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση
Στα 27 δις. ευρώ εκτινάχθηκαν το 2018 οι επενδύσεις της Ευρώπης σε νέους αιολικούς σταθμούς, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της WindEurope για τις χρηματοοικονομικές και επενδυτικές τάσεις.
Η έκθεση δείχνει ότι παρόλο που το επενδυμένο ποσό είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα χρόνια, η μείωση του κόστους, ιδιαίτερα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, θα χρηματοδοτήσει ρεκόρ 16,7 GW νέας χωρητικότητας αιολικής ενέργειας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson δήλωσε ότι η αιολική ενέργεια έλαβε το περασμένο έτος το 60% όλων των νέων επενδύσεων στην παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη.
«Ήταν ένα έτος ρεκόρ για την αιολική ενέργεια. Η μείωση του κόστους σημαίνει ότι οι επενδυτές κερδίζουν τώρα περισσότερα MW ανά ευρώ που επενδύουν και οι δανειστές είναι πιο άνετοι με τους κινδύνους, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος χρηματοδότησης» συμπλήρωσε.
Εκ των 27 δις. ευρώ που επενδύθηκαν στην Ευρώπη, τα 16,4 δις. αφορούσαν χερσαία αιολικά, ενώ η ΒΔ Ευρώπη ευθύνεται για το 35% των περσινών επενδύσεων, σύμφωνα με το σύνδεσμο.
Πέρυσι 190 έργα σε 22 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση.
Τέλος, άλλα 24,1 δις. ευρώ επενδύθηκαν για την εξαγορά έργων και εταιρειών του χώρου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης