Ενέργεια

Κατά 7% θα αυξηθεί η αγορά αποθήκευσης μπαταριών, φθάνοντας τα 13,13 δισ. δολ. μέχρι το 2023

Κατά 7% θα αυξηθεί η αγορά αποθήκευσης μπαταριών, φθάνοντας τα 13,13 δισ. δολ. μέχρι το 2023
Βασικό ρόλο στην όλη εξέλιξη διαδραματίζουν η πτώση των τιμών τεχνολογίας και ο αυξανόμενος ρυθμός ανάπτυξης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Στα 13,13 δισ. δολα αναμένεται να αυξηθεί η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης μπαταριών μέχρι το 2023, σημειώνοντας αύξηση κατά 7%.
Σύμφωνα με την GlobalData, οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού (APAC) και EMEA (Europe, the Middle East and Africa) θα αποτελέσουν τις κυριότερες αγορές για τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας κατά την περίοδο πρόβλεψης 2019-2023, όπως αναμεταδίδει το PV- Europe.
Βασικό ρόλο στην όλη εξέλιξη διαδραματίζουν η πτώση των τιμών τεχνολογίας και ο αυξανόμενος ρυθμός ανάπτυξης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, η APAC θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη αγορά που θα φτάσει τα 6,05 δισ. Δολάρια το 2023, καθώς οι χώρες αυξάνουν τις επενδύσεις για τη βελτίωση της υποδομής τους και τη βελτίωση της διάρθρωσης της αγοράς για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Όσον αφορά την τεχνολογία, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα συνεχίσουν να είναι η προτιμώμενη τεχνολογία για την ανάπτυξη της αγοράς.
Από την πλευρά του, ο Bhavana Sri, αναλυτής ενέργειας για το Global Data, δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά για το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) τόσο από την άποψη της σωρευμένης εγκατεστημένης χωρητικότητας όσο και της αγοραίας αξίας για τα έργα που έχουν εγκατασταθεί έως το 2018 και είναι πιθανό να συνεχίσει να οδηγεί την αγορά σε επίπεδο χώρας. Η αμερικανική αγορά αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2,96 δισ. δολ. Το 2023, αντιπροσωπεύοντας το 23% της παγκόσμιας αγοράς».
Παράλληλα, οι χώρες της EMEA αντιπροσώπευσαν το 26% της παγκόσμιας αγοράς το 2018. Σε αυτό συνέβαλαν οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι υποστηρικτικές πολιτικές.

720


Η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι μικρές αγορές όπου η ζήτηση για αποθήκευση αναμένεται να αυξηθεί μόλις οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποκτήσουν σημαντική έλξη στην αγορά. Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας στην αγορά αυξάνεται, με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Χιλή, ο Καναδάς και η Βραζιλία να προωθούν την μπαταρία αποθήκευσης σε όλα τα τμήματα καταναλωτών. Ορισμένα κράτη των ΗΠΑ διαθέτουν ισχυρά προγράμματα παροχής κινήτρων, κυρίως την Καλιφόρνια, τα οποία υιοθέτησαν έναν φιλόδοξο στόχο για την αποθήκευση ενέργειας 1,3 GW έως το 2020.
Τέλος, οι συνθήκες της αγοράς βελτιώνονται και οι περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αποθήκευση ενέργειας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον μετασχηματισμό του τομέα ενέργειας, όσο ο τομέας προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης