Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης με στόχο τις καθαρότερες παραλίες - Τα bans της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης με στόχο τις καθαρότερες παραλίες - Τα bans της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περισσότερο από το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά
Νέους περιορισμούς σχετικά με ορισμένα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να μειωθούν τα απορρίμματα από τη θάλασσα και τη γη.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα μαχαιροπήρουνα, τα καλαμάκια, οι μπατονέτες με πλαστικά μέρη, οι πλαστικές βάσεις μπαλονιών,τα οξειδιασπώμενα πλαστικά και οι συσκευασίες φαγητού και ποτού από διογκωμένο πολυστυρένιο (φελιζόλ) θα αποτελέσουν παρελθόν.
Ειδικότερα, τα κράτη μέλη πρέπει να πετύχουν τον στόχο για συλλογή 90% των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2029, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον κατά 25% από το ανακυκλούμενο υλικό μέχρι το 2025 και 30% μέχρι το 2030.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περισσότερο από το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά.
Τα πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται σε θαλάσσια είδη, όπως είναι οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες και τα πουλιά, αλλά επίσης και στα ψάρια και τα οστρακοειδή και ως εκ τούτου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές θάλασσες, σύμφωνα με στοιχεία περιβαλλοντικών οργανώσεων, το 50% των απορριμμάτων στον βυθό είναι πλαστικές σακούλες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης