Ενέργεια

ΔΕΗ: Δεν έχουμε λάβει επιστολές από τράπεζες περί παραβίασης δανειακών όρων

ΔΕΗ: Δεν έχουμε λάβει επιστολές από τράπεζες περί παραβίασης δανειακών όρων
Καίριας σημασίας είναι η υποβάθμιση από την Deutsche bank των προοπτικών τιτλοποίησης
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου και για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΔΕΗ Α.Ε., ανακοινώνει ότι «είναι παντελώς αβάσιμη η αναφορά ότι έχει λάβει επιστολές από τράπεζες περί παραβίασης όρων των δανειακών συμβάσεων».
Η απάντηση δόθηκε από τη ΔΕΗ μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τα αναμενόμενα αρνητικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου και την προειδοποίηση της CFO για ενδεχόμενη ενεργοποίηση των νομικών ρητρών σε σχέση με τους πιστωτές.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του bankingnews, οι τράπεζες στις επιστολές τους αναφέρουν ότι στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΔΕΗ και τραπεζών, η δανειζόμενη εταιρία υποχρεούται εντός 4μήνου να ενημερώνει τις πιστώτριες τράπεζες για τυχόν αλλαγές στην οικονομική της κατάσταση.
Οι τράπεζες κατηγορούν την ΔΕΗ ότι δεν παρείχε τέτοια ενημέρωση και ότι είναι αδιανόητο να ενημερώνονται από τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης.
Οι τράπεζες ξεκάθαρα ανησυχούν για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην ΔΕΗ αλλά δεν διαθέτουν νέους μηχανισμούς εξασφάλισης.
Ανεξάρτητα με τις νομικές κινήσεις που γίνονται από την πλευρά των πιστωτών, το βασικό ζήτημα έχει να κάνει με το τι μπορεί να εισπραχθεί από τις τιτλοποιήσεις, για τις οποίες η Deutsche bank μειώνει τις εκτιμήσεις εισπραξιμότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης