Επιχειρήσεις

Η Saudi Aramco σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Saudi Aramco σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να παράγει 10 GW ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, όπως η ηλιακή, η αιολική και η πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2023
Η Saudi Aramco προγραμματίζει να επενδύσει ποσό ύψους 5 δισ. δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη διαφοροποίηση του μείγματος παραγωγής ενέργειας πέρα από το πετρέλαιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, όπως η HSBC Holdings Plc, η JPMorgan Chase & Co. και η Credit Suisse Group AG έχουν προσκληθεί να βοηθήσουν την μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο στον εντοπισμό πιθανών στόχων εξαγοράς και την παροχή συμβουλών σχετικά με προσφορές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.
Η Saudi Aramco επιδιώκει να φέρει στο αραβικό βασίλειο ξένους με εμπειρία σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δήλωσε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι οι πρώτες επενδύσεις στο πλαίσιο του σχεδίου θα μπορούσαν να υλοποιηθούν φέτος.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να παράγει 10 GW ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, όπως η ηλιακή, η αιολική και η πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2023 και να μετατρέψει την Aramco σε μια διαφοροποιημένη εταιρεία ενέργειας.
Το αραβικό βασίλειο σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει έρευνες επάνω στις ΑΠΕ και την μεταποιητική βιομηχανία, ως μέρος ενός σχεδίου για την οικονομική μεταμόρφωση της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή πρίγκιπα Mohammed bin Salman τον Απρίλιο του 2017.
Όπως δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Ενέργειας της χώρας και πρόεδρος της Aramco, Khalid Al-Falih, η Σαουδική Αραβία θέλει να επιτύχει μέχρι το 2030, το 30% της παραγόμενης ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης