Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Ξεκινούν την Τετάρτη (10/7) οι εγγραφές για τον Β΄ κύκλο του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II»

Ξεκινούν την Τετάρτη (10/7) οι εγγραφές για τον Β΄ κύκλο του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II»

Ο προϋπολογισμός του νέου κύκλου ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ και μαζί με την συμμετοχή των ιδιωτών το ύψος των παρεμβάσεων θα υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ

Για την αποφυγή φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα, η έναρξη της δυνατότητας εγγραφής νέων χρηστών στο πληροφοριακό σύστημα του Β΄ κύκλου του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II» θα γίνει σε όλη την επικράτεια την Τετάρτη 10/7/2019 και ώρα 12.00 π.μ.
Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες στον Α΄κύκλο του προγράμματος μέχρι τις 17/4/2019, με οποιονδήποτε ρόλο (Ωφελούμενος / Σύμβουλος / Προμηθευτής / Μελετητής / Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας), δεν απαιτείται η εκ νέου εγγραφή στη βάση χρηστών του Β΄ κύκλου.
Η δυνατότητα εγγραφής χρηστών στον Β΄ κύκλο δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, δηλαδή θα συνεχίζεται και οποτεδήποτε μετά τις 10/7/2019. 
Η διαδικασία αυτή αφορά μόνο το αρχικό προκαταρκτικό στάδιο πριν από την υποβολή αίτησης.
Η έναρξη καταχώρησης και υποβολής αίτησης θα αρχίσει στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
Στον ιστότοπο του προγράμματος (https://exoikonomisi.ypen.gr ), στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις»,  υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής.
Με την έναρξη των εγγραφών νέων χρηστών, θα αναρτηθούν και αναλυτικές Οδηγίες και Τεχνικό Εγχειρίδιο για την υποβολή αίτησης.

Περί τις 25.000 οι ωφελούμενες κατοικίες

Η υποβολή αιτήσεων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου, διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών, ώστε μέσω του Β΄ κύκλου του προγράμματος να αναβαθμισθούν ενεργειακά 20.000 – 25.000 κατοικίες.
Ο προϋπολογισμός του νέου κύκλου ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με την συμμετοχή των ιδιωτών, το ύψος των παρεμβάσεων αναμένεται να υπερβεί τα 400 εκατ. ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, σε σχέση με τον Α΄ κύκλο μία από τις βασικές αλλαγές είναι ότι καταργείται το άνω όριο στην 7η εισοδηματική κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι για την επιδότηση του επιτοκίου του τραπεζικού δανείου δεν θα υπάρχουν πλέον εισοδηματικά κριτήρια.
Επίσης, για την υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών, θα πρέπει να αποτυπώνεται η καταβολή τουλάχιστον του 30% του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Στον νέο κύκλο θα μπορούν και πάλι να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ και αυτή τη φορά δεν θα είναι υποχρεωτικός ο τραπεζικός δανεισμός.
Επιλέξιμες είναι δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης όπως για την αντικατάσταση κουφωμάτων, την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης ή την εφαρμογή θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος.
Ωστόσο, οι παρεμβάσεις θα πρέπει να επιτυγχάνουν και πάλι ένα μίνιμουμ εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας, ενώ ο προϋπολογισμός κάθε αίτησης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης