Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μείωση κατά 96% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2021 θα επιδιώξει η Danone - Στα 40 εκατ. ευρώ το κόστος

Μείωση κατά 96% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2021 θα επιδιώξει η Danone - Στα 40 εκατ. ευρώ το κόστος

Η Danone ευελπιστεί να μηδενίσει την παράγωγη CO2 μέχρι το 2050

Ένα φιλόδοξο project για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 96% ανακοίνωσε η Γαλλική εταιρία Danone για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στην Νέα Ζηλανδία με μια επένδυση ύψους των 40 εκ ευρώ.
Η Εταιρία επιχειρεί να κατασκευάσει καινούργιες εγκαταστάσεις μονάδων ξήρανσης στη Balclutha, η οποίες θα τροφοδοτούνται από δασικά απόβλητα, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις ουδέτερες στον παραγωγή διοξειδίου άνθρακα μέχρι το 2021.
Τα απόβλητα θα προέρχονται από τους ιδιοκτήτες δασικών κτημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα πιστοποίησης του Συμβουλίου Διαχείρισης των δασών της Νέας Ζηλανδίας και θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν απορρίμματα ξύλου.
Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα δαπανηθεί σε ένα τεράστιο boiler επεξεργασίας βιομάζας , όπου το κόστος του θα ανέρχεται συνολικά στα 30 εκ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του εργοστασίου κατά 20.000 τόνους ετησίως.
Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων στην Νέα Ζηλανδία Cyvil Marniquet, δήλωσε ότι η επένδυση θα είναι η πρώτη στο είδος της, διότι επιδιώκει να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις της χώρας σε μία παραγωγική μονάδα με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
«Έχουμε θέσει ως στόχο να γίνουμε τελείως ουδέτεροι στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο το πεδίο εφαρμογής μας μέχρι το 2050. Μέσα από σημαντικές επενδύσεις όπως αυτή, κάνουμε ένα βήμα προς την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας», πρόσθεσε.
Η Danone προμηθεύεται γάλα από 18 αγροκτήματα στην περιφέρεια Balclutha και την μετατρέπει σε σκόνη που χρησιμοποιείται ως βάση για την παραγωγή βρεφικών προϊόντων γάλακτος.
Μόλις το boiler της Danone αντικαταστήσει τον τρέχοντα λέβητα φυσικού αερίου και τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2021, θα μειώσει τις εκπομπές CO2 των εγκαταστάσεων κατά 96%.
Το υπόλοιπο 4% των εκπομπών θα προέρχεται από την κατανάλωση φυσικού αερίου όταν ο λέβητας υφίσταται συντήρηση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης