Επιχειρήσεις

Uniper: Η Goldman ανέλαβε την πώληση συμμετοχής σε σταθμό LNG στην Ιταλία

tags :
Uniper: Η Goldman ανέλαβε την πώληση συμμετοχής σε σταθμό LNG στην Ιταλία
Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να προσελκύσει μεγάλους παίκτες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Macquarie, της,First State Investments και του επενδυτικού βραχίονα της Commonwealth Bank of Australia
Η  Γερμανική Uniper προσέλαβε την Goldman Sachs για την πώληση του μεριδίου που κατέχει στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ιταλία, μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 1 εκατ. ευρώ ($ 1,1 δις.) σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Τα βιβλία έχουν ανοίξει με τη δέουσα επιμέλεια για την OLT Offshore LNG Toscana και μια συμφωνία θα μπορούσε να υλοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αναφέρουν πηγές στο Reuters, προσθέτοντας επίσης ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πραγματοποιηθεί μια πώληση.
Η ενεργειακή εταιρεία Uniper κατέχει το 48,24% των μετοχών στο τερματικό OLT, ενώ ο ιταλικός όμιλος κοινής ωφέλειας Iren το 49,07% ενώ το υπόλοιπο 2,69% κατέχει η αμερικανική Golar LNG.
Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να προσελκύσει μεγάλους παίκτες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Macquarie, της First State Investments, και του επενδυτικού βραχίονα της Commonwealth Bank of Australia.
Η OLT ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στα τέλη του 2013 και μπορεί να χειριστεί υγροποιημένο φυσικό αέριο - που έχει παγώσει στους μείον 163 βαθμούς Κελσίου (-261 Φαρενάιτ) για να περιορίσει τον όγκο - χωρητικότητας 65,000-155,000 κυβικά μέτρα.
Η υψηλή πυκνότητα σημαίνει ότι  μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου μπορούν να μεταφέρονται με πλοία, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από τους αγωγούς.
Το μερίδιο της Uniper στο OLT θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το τίμημα σε περίπου 1 δισεκατομμύριο για την όλη επιχείρηση η οποία διαθέτει  χωρητικότητα 3,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, περίπου 4% των αναγκών της Ιταλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης