Διεθνή

Η Ισραηλινή Delek Group εξαγόρασε έναντι 524 εκατ. δολ. την Καναδική Ithaca Energy

Η Ισραηλινή Delek Group εξαγόρασε έναντι 524 εκατ. δολ. την Καναδική Ithaca Energy
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Delek για την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της στην ενέργεια, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία Delek Group εξαγόρασε έναντι 524 εκατομμυρίων δολαρίων το 80% της Καναδικής πετρελαϊκής εταιρείας Ithaca Energy, της οποίας ήδη κατείχε το 20%, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/2) η Ισραηλινή εταιρεία.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Delek Group, η εξαγορά της Καναδικής εταιρείας εντάσσεται στην στρατηγική της για επέκταση των διεθνών ενεργειακών δραστηριοτήτων της.
Η Ισραηλινή εταιρεία για να αγοράσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Ithaca Energy έκανε προσφορά σε όλους τους μετόχους της Καναδικής εταιρείας στην τιμή του 1,50 δολαρίου ανά μετοχή.
Η συνολική αξία της εταιρείας είναι 647 εκατομμύρια δολάρια.
Η Ithaca Energy είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κατέχει περιουσιακά στοιχεία τόσο στην ανάντη, όσο και στην κατάντη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Οι μετοχές της Ithaca Energy διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (TSX) και την Εναλλακτική Αγορά Επενδύσεων (AIM) του Λονδίνου με το σύμβολο ΙΑΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης