Διεθνή

Peskov: Το Ιράν δεν είναι κράτος τρομοκράτης - Μόσχα και Τεχεράνη θα αναπτύξουν δεσμούς

Peskov: Το Ιράν δεν είναι κράτος τρομοκράτης - Μόσχα και Τεχεράνη θα αναπτύξουν δεσμούς
Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν αντέδρασε έντονα στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, ότι το Ιράν είναι ο κύριος υποστηρικτής της τρομοκρατίας.
Την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου προκάλεσε η πολιτική του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Ιράν, με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ να υποστηρίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι το Ιράν δε είναι κράτος τρομοκράτης και ότι η Ρωσία θα αναπτύξει δεσμούς με τη χώρα της Μέσης Ανατολής.
«Δεν συμφωνούμε με αυτή την προσέγγιση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση του Τραμπ, ότι «το Ιράν είναι το Νο 1 τρομοκρατικό κράτος».
«Γνωρίζετε όλοι, ότι η Ρωσία έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και συνεργαζόμαστε με τη χώρα αυτή σε μια σειρά από ζητήματα», είπε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε τις σχέσεις μας σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο και ελπίζουμε για την περαιτέρω ανάπτυξή τους».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη, ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, για τα οποία αντιτίθενται Μόσχα και Ουάσιγκτον.
«Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν θα πρέπει να είναι ένα εμπόδιο για την οικοδόμηση της επικοινωνίας και ρεαλιστικά αμοιβαίων επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης