Ενέργεια

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν πιθανώς την επόμενη Τρίτη σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ
Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκαλεί η διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ που προβλέπει ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην επιχείρηση δεν θα υπόκεινται στη συλλογική σύμβαση εργασίας, που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ.
Το νομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για τους νεοπροσλαμβανόμενους ισχύει η εργατική νομοθεσία του ιδιωτικού τομέα κατά παρέκκλιση από την ισχύουσα ΣΣΕ ή τον κανονισμό προσωπικού της ΔΕΗ ή οποιαδήποτε άλλη επιχειρησιακή συμφωνία, ρύθμιση, συνήθεια.
Ιδίως ως προς τις αποδοχές, τις άδειες, τις κάθε είδους προσαυξήσεις, τα επιδόματα καθώς και άλλες παροχές, τους όρους και τη διαδικασία απολύσεων.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης μίλησε για φιλελεύθερες πολιτικές που αντίκεινται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό ΠΕΝ, Κ. Χατζηδάκη.
Πάντως, η ΓΕΝΟΠ δεν έχει καθορίσει ακόμη την στάση της αν και όπως όλα δείχνουν προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν πιθανώς την επόμενη Τρίτη σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.
Σε ότι αφορά την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την ενέργεια, η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί τη συμμετοχή της στην επιτροπή κατάρτισης του ΕΣΕΚ.
Δηλώνει ότι ο λιγνίτης που είναι το εγχώριο καύσιμο, θα πρέπει να αποτελέσει και το καύσιμο μετάβασης προς τις ΑΠΕ ως το 2050 και αυτό δεν θα πρέπει να είναι το φυσικό αέριο, ενώ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε απολιγνιτοποίηση έως το 2018, δεν έχει συνυπολογίσει τους κινδύνους για την επάρκεια του συστήματος που υποκρύπτει μια τέτοια πολιτική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης