Ενέργεια

Συνάντηση Σταθάκη σήμερα (9/2) με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ

Συνάντηση Σταθάκη σήμερα (9/2) με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών για σημαντικά θέματα που βρίσκονται στη διεθνή ενεργειακή ατζέντα αναμένεται να είναι η πορεία προς την «πράσινη» μετάβαση
Με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ που επισκέπτεται τη χώρα μας ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Οργανισμού, θα συναντηθεί σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2017 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών για σημαντικά θέματα που βρίσκονται στη διεθνή ενεργειακή ατζέντα αναμένεται να είναι η πορεία προς την «πράσινη» μετάβαση, κάτι στο οποίο επιμένει ο κ. Μπιρόλ στις επαφές του σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το τελευταίο διάστημα.
Ενδεικτικές του στίγματος των προτάσεων που κομίζει ο κ. Μπιρόλ, είναι οι θέσεις του ΙΕΑ σε πρόσφατη έκθεσή του για την Πολωνία, σύμφωνα με τις οποίες μια νέα ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα θα πρέπει να εστιάζει στα ζητήματα της μακροπρόθεσμης ασφάλειας, την αποφασιστική μείωση των εκπομπών ρύπων, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την από-ανθρακοποίηση των μεταφορών.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση και με την Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας διάκειται θετικά ως προς τη διατήρηση της κομβικής θέσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα της Πολωνίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο πολιτικών που εστιάζουν στο βίαιο περιορισμό του ρόλου του.
Σημειώνεται, ότι το μερίδιο της λιγνιτικής παραγωγής στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Πολωνία ανέρχεται στο 51%, είναι δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με την Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης