Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ιταλικός αεροδιαστημικός όμιλος Leonardo επενδύει σε ηλιακά drone

Ο ιταλικός αεροδιαστημικός όμιλος Leonardo επενδύει σε ηλιακά drone
Όμιλοι όπως η Airbus, η Boeing, το Facebook και η Google εξατάζουν τα αεροσκάφη με ηλιακή ενέργεια
Ο ιταλικός όμιλος  άμυνας και αεροδιαστημικής Leonardo έχει επενδύσει σε μια εταιρεία που αναπτύσσει ηλιακά drone ικανά να έχουν απεριόριστες πτήσεις  χωρίς ανεφοδιασμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Το drone, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις αυτόνομες πτήσεις το επόμενο έτος και να κυκλοφορήσει το 2021, μπορεί να λειτουργήσει από υπάρχουσες αεροπορικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και να παραμείνει σε πτήση  πολύ περισσότερο από τα σημερινά αεροσκάφη.
Η Leonardo δεν έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αλλά ανακοίνωσε ότι θα γίνει κύριος επενδυτής και κύριος βιομηχανικός εταίρος στην Skydweller Aero Inc και θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής μάρκετινγκ    στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία.
Ο διευθύνων σύμβουλος Alessandro Profumo δήλωσε ότι η συμφωνία θα "βελτιώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στην αεροδιαστημική επιχείρηση για τα επόμενα 20 χρόνια".
Η Leonardo δήλωσε ότι το σύστημα θα συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς νόμους περί εξαγωγών και δεν θα υπόκειται σε διεθνείς περιορισμούς εμπορίας όπλων.
Η ανάπτυξη και η κατασκευή του αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί  στις εγκαταστάσεις της Skydweller στην περιοχή Castilla-La Mancha της Ισπανίας, ανακοίνωσε η  Leonardo.
Το τμήμα αεροσκαφών της θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη μηχανική μέσω μιας ειδικής ομάδας.
Διάφοροι όμιλοι όπως η Airbus, η Boeing, το Facebook και η Google εξατάζουν τα αεροσκάφη με ηλιακή ενέργεια.
Ωστόσο, η ανάπτυξη έχει καθυστερήσεις από θέματα όπως η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών που παράγουν αρκετή ενέργεια για την πτήση χωρίς να προσθέτουν υπερβολικό βάρος στο αεροσκάφος.
Η Leonardo  ανέφερε ότι η Skydweller είχε ήδη αναπτύξει ένα "αποδεδειγμένο και ώριμο" αεροσκάφος που είχε περιπλανηθεί με επιτυχία τον πλανήτη το 2016.
Η πρώτη φάση ανάπτυξής της θα επικεντρωθεί στη μετατροπή του αεροσκάφους από επανδρωμένη πλατφόρμα σε «προαιρετικά πιλοτικό όχημα», με την κατασκευή αλγορίθμων αυτονομίας.
Μια δεύτερη φάση θα αναπτύξει ένα πλήρως αυτόνομο μη στρατιωτικό αεροσκάφος, ικανό να αντέξει σε μια σειρά περιβαλλοντικών συνθηκών.
Τα αεροσκάφη που μπορούν να πετάξουν όσο ο ήλιος λάμπει θα έχουν ευρεία εφαρμογή σε περιοχές που τομείς  από το στρατό μέχρι τις επικοινωνίες, την πλοήγηση, τον καιρό και το περιβάλλον και την παρακολούθηση της υποδομών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης