Ενέργεια

Σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν νέας κρίσης επάρκειας του ενεργειακού συστήματος

Σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν νέας κρίσης επάρκειας του ενεργειακού συστήματος
Έχει ήδη ειδοποιηθεί η ΔΕΗ να «γυρίσει» κάποιες από τις μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο σε καύση πετρελαίου σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξημένη ζήτηση ενέργειας εν μέσω κακοκαιρίας
Σε δεύτερο επίπεδο συναγερμού βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, με τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε διαρκή επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται για τις προσεχείς ημέρες και που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε ότι αφορά στην επάρκεια ενέργειας.
Ήδη χθες (8/2) συνεδρίασε η ομάδα διαχείρισης κρίσης προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μετά και την καθυστέρηση για δύο ημέρες της παραλαβής ενός φορτίου LNG από την Αλγερία.
Το πλοίο δυναμικότητας 120 χιλ. κ.μ. ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στη Ρεβυθούσα το απόγευμα του Σαββάτου 11/2 /2017, αλλά οι καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τον απόπλου από το λιμάνι της Μπεχάουα που παραμένει κλειστό εδώ και έξι ημέρες. .
Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι το πλοίο θα αποπλεύσει τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/2 και αναμένεται να φθάσει στην Ρεβυθούσα τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/2.

Προληπτικά μέτρα για αποφυγή προβλημάτων

Εφόσον στο μεσοδιάστημα υπάρξει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και παράλληλα διαπιστωθεί ότι η στάθμη των δεξαμενών της Ρεβυθούσας είναι χαμηλή, τότε η ΔΕΗ έχει ειδοποιηθεί ήδη από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να «γυρίσει» κάποιες από τις μονάδες της που λειτουργούν με φυσικό αέριο σε καύση πετρελαίου.
Ως εκ τούτου έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης να συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες και να λάβει επιπρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί, ώστε να αποτραπούν πριν εκδηλωθούν τυχόν προβλήματα στην τροφοδοσία των καταναλωτών με φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.  

Αρχική δημοσίευση: 09/02/2017 07:05

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης