Ευρώπη

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσία και με το πετρέλαιο στα 40 δολ. το βαρέλι

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσία και με το πετρέλαιο στα 40 δολ. το βαρέλι
Η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας είπε ότι τα επιτόκια της θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Το ΑΕΠ της Ρωσίας θα αυξηθεί το 2017 ακόμη και αν η τιμή του πετρελαίου είναι περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι, όπως δήλωσε σήμερα (9/2) η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina, όπως μεταδίδει το Itar Tass.
«Το μερίδιο των αναπτυσσόμενων τομέων δεν είναι μεγάλο μέχρι στιγμής, αλλά αναμένουμε ότι θα αυξηθεί ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης φέτος» είπε, διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσει (σ.σ. να αυξάνεται) ανάλογα με την τιμή του πετρελαίου βεβαίως».
Υποστήριξε δε, ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός σε κάθε περίπτωση, ακόμη και με τιμές στα 40 δολάρια το βαρέλι».
Η Nabiullina είπε ακόμη ότι τα επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Καταλήγοντας είπε, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προχωρά σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης