Επανέκδοση άδειας παραγωγής σε fast track φωτοβολταϊκά - Στο 75% η πώληση ρεύματος από αγρότες μέσω net metering

Επανέκδοση άδειας παραγωγής σε fast track φωτοβολταϊκά - Στο 75% η πώληση ρεύματος από αγρότες μέσω net metering
Νέα τροπολογία στο ενεργειακό νομοσχέδιο που υποβλήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής
Κατατέθηκε η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με την οποία δίνεται η δυνατότητα επανέκδοσης αδειών παραγωγής για φωτοβολταϊκά έργα, τα οποία έχουν υπαχθεί σε καθεστώς fast track μέσω του νόμου 3775/2009 και τις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του ν. 3894/2010.

Την ίδια στιγμή, μέσω δεύτερης τροπολογίας στο σχέδιο νόμου δρομολογείται η μείωση του αγροτικού κόστους παραγωγής, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η τροπολογία αυτή υποβλήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και αναμένεται να γίνει δεκτή έπειτα και από συνεννόηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, προβλέποντας την αύξηση του ποσοστού ενέργειας που μπορούν να «πουλήσουν» στο δίκτυο από το 20% σε 75%.
«Είναι ένα σημαντικό μέτρο ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, το οποίο συνδέεται με την απόσβεση και τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης που κάνει συνολικά στα φωτοβολταϊκά ο αγρότης» ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός. Η ρύθμιση αφορά τους αγρότες που έχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά στις καλλιέργειές τους και χρησιμοποιούν την παραγόμενη ενέργεια για ιδιοπαραγωγή (net metering).

Αναλυτικά η τροπολογία για την επανέκδοση αδειών παραγωγής για φωτοβολταϊκά έργα σε καθεστώς fast track:
 
94900

359000




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης