Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι το αργό, στα 66 δολ. το brent

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι το αργό, στα 66 δολ. το brent
H συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 εκτιμούν παράγοντες της αγοράς
Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι την Τρίτη 17/12/2019, υποστηριζόμενο από την ελπίδα ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 και την προοπτική χαμηλότερων προμηθειών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Η συμφωνία «Φάσης 1» μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει «ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Larry Kudlow, κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές των ΗΠΑ προς την Κίνα θα διπλασιαστούν στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Το Brent, κατά την διάρκεια των συναλλαγών αυξήθηκε 67 σεντς στα 66,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate κέρδισε 66 σεντς ή 1,1% για να διαπραγματευτεί τα 60,87 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 21:57 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 1,2% στα 60,93 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε άνοδο 1,22% στα 66,14 δολάρια το βαρέλι.9:56 PM 12/17/2019
"Τα Χριστούγεννα έφθασαν σίγουρα νωρίς για τους παραγωγούς πετρελαίου", δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA. " Το Brent, θα μπορούσε να πλησιάσει τα $ 70 πριν ξεκινήσει το ράλι ".
Η παρατεταμένη εμπορική διαμάχη αποδυνάμωσε τη ζήτηση πετρελαίου και επιβάρυνε τις τιμές. Οι τράπεζες, όπως η JP Morgan και η Goldman Sachs, αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το 2020, ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων εμπορικών προοπτικών και μιας νέας συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής.
"Ο τόνος κινδύνου εξακολουθεί να είναι αξιοσημείωτος", δήλωσε ο Tamas Varga του PVM. "Το επόμενο γεγονός που πρέπει να προσέξουμε είναι τα εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ."
Τα στοιχεία εφοδιασμού από τον όμιλο πετρελαϊκών βιομηχανιών, το American Petroleum Institute και την κυβερνητική  Energy Information Administration αναμένεται να ανακοινώσουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα.
Επίσης, υποστηρίζοντας τις τιμές, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, όπως η Ρωσία - ομάδα γνωστή ως OPEC + - προχωρούν σε μια περαιτέρω περικοπή εφοδιασμού πετρελαίου 500.000 βαρελιών την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου για να στηρίξουν την αγορά.
Αυτό ενισχύει την υπάρχουσα συμφωνία για τον περιορισμό της προσφοράς κατά 1,2 εκατομμύρια bpd που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης