Σε διαβούλευση η τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ για την απευθείας συμμετοχή έργων ΑΠΕ στην αγορά

tags :
Σε διαβούλευση η τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ για την απευθείας συμμετοχή έργων ΑΠΕ στην αγορά
Η τροποποίηση αφορά και την πρόσφατη ρύθμιση, περί ανάληψης ευθύνης αποκλίσεων από τις μονάδες άνω των 400 KW που τέθηκαν σε λειτουργία μετά τις 4 Ιουλίου 2019
Με τον ν. 4643/2019 (ΦΕΚ Α’ 193/03.12.2019), προστέθηκαν νέα άρθρα στο ν. 4414/2016. Συγκεκριμένα, με τα νέα άρθρα 5Α και 12Α, αφενός οι μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ με ΣΕΣΤ και εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη ή ίση των 400kW που τέθηκαν σε λειτουργία (κανονική ή δοκιμαστική) από την 4η Ιουλίου 2019 και εφεξής έχουν οικονομική ευθύνη για τις αποκλίσεις τους, αφετέρου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής Μονάδων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς λειτουργική ενίσχυση.
Στο πλαίσιο αυτό η ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. με το υπ' αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-272688/05.12.2019 έγγραφό της, υπέβαλε στη ΡΑΕ πρόταση τροποποίησης του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ προκειμένου για την εξειδίκευση των ως άνω διατάξεων. Επιπλέον, η ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. με το ίδιο ως άνω έγγραφό της, υπέβαλε προτάσεις τροποποίησης για τον ΚΣΗΕ και ΚΔΕΣΜΗΕ, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται και στην ως άνω εισήγηση, η εφαρμογή των προτεινόμενων τροποποιήσεων του ΚΔΑΠΕΕΠ καθίσταται εφικτή μόνο μετά την αντίστοιχη τροποποίηση των ΚΣΗΕ και ΚΔΕΣΜΗΕ.
Η ΡΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θέτει σε διαβούλευση την ως άνω εισήγηση της ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του ΚΔΑΠΕΕΠ, του ΚΔΕΣΜΗΕ και του ΚΣΗΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση elecodes-market@rae.gr, ή εγγράφως, μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2020.
Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης