Περιβάλλον

Πρόγραμμα απόσυρσης των ντιζελοκίνητων οχημάτων ύψους 500 εκ. λιρών ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου

Πρόγραμμα απόσυρσης των ντιζελοκίνητων οχημάτων ύψους 500 εκ. λιρών ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου
Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί 50.000 πρόωρους θανάτους και  27,5 εκατ. λίρες σε κόστη κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης
"O αέρας του Λονδίνου είναι τόσο μολυσμένος, που θα πρέπει να δώσουμε στους αυτοκινητιστές μέχρι και 3.500 λίρες για να τους πείσουμε να καταργήσουν τα παλιά ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα και φορτηγά τους και να τα αντικαταστησουν με καθαρότερα οχήματα", δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Khan προτρέπει την κυβέρνηση να εισαγάγει ένα πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών οχημάτων, ύψους 500 εκατ. λιρών, που θα προσφέρει κίνητρα σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και σε επιχειρήσεις να απαλλαγούν από τα ρυπογόνα οχήματα τους.
Ο ίδιος, θα ήθελε επίσης να δει να εφαρμόζεται  ένας φόρος αυτοκινήτων που να μην δίνει πλέον στους οδηγούς το κίνητρο να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο diesel.
«Η τοξική κατάσταση της ατμόσφαιρας μας, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να απαλλαγούμε από την πόλη μας από τα πλέον ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Είναι συγκλονιστικό το γεγονός, ότι, σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ακόμη πετρελαιοκίνητα οχήματα και ότι, το εθνικό σύστημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης οχημάτων εξακολουθεί να παρέχει κίνητρα για τους αυτοκινητιστές να αγοράζουν αυτά τα ρυπογόνα αυτοκίνητα », είπε ο Khan.
"Kαλώ την κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την πολιτική αυτή".
Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί 50.000 πρόωρους θανάτους και  27,5 εκατ. λίρες σε κόστη κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης