Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα των χωρών - Σε θέση οδηγού η Γερμανία με ποσοστό 12,74%

Το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα των χωρών - Σε θέση οδηγού η Γερμανία με ποσοστό 12,74%
Συνεχείς προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και η απεξάρτηση από τα καύσιμα βρίσκεται στο επίκεντρο της τρέχουσας επικαιρότητας.
Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη, να επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή και να προστατεύσουν το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.
Ποιες ωστόσο είναι οι χώρες που πρωτοστατούν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;

43534555


Η «Compare the Market» προχώρησε στην ανάλυση της κατανάλωσης ενέργειας 21 χωρών, έτσι ώστε να καταγράψει αυτές χρησιμοποιούν τις περισσότερες και τις λιγότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη συνολική τους κατανάλωση. Στις ΑΠΕ συμπεριλαμβάνονται η αιολική και ηλιακή ενέργεια, τα υδροηλεκτρικά και τα βιοκαύσιμα.
Σε θέση οδηγού, η Γερμανία, της οποία οι ΑΠΕ αντιπροσωπεύουν το 12,74% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.
Υπενθυμίζεται πως, η χώρα αποσκοπεί στην αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με την τεχνολογία αιολικής και ηλιακής τεχνολογίας, την οποία οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι ζωτικής σημασίας για κάθε χώρα να υιοθετήσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιματική καταστροφή σε όλο τον κόσμο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει τη δεύτερη θέση στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στο 11,05% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας.
Η αιολική ενέργεια ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, με ένα νέο ενεργειακό ρεκόρ που μόλις πριν από λίγες ημέρες όταν ο άνεμος παρείχε πάνω από το 40% της συνολικής ισχύος.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη 10η θέση με ποσοστό ανανεώσιμης ενέργειας μικρότερο από το ήμισυ εκείνου του Ηνωμένου Βασιλείου και σχεδόν τρεις φορές λιγότερο από εκείνο της Γερμανίας στο 4,32%. Η Νότια Αφρική βρίσκεται στην 15η θέση με ακόμα χαμηλότερα επίπεδα ανανεώσιμης χρήσης σε μόλις 2,25%.
Άλλες χώρες με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση περιλαμβάνουν το Μεξικό με 1,65%, τη Νότια Κορέα 1,63% και τη Ρωσία με 0,04%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης