Εγκαινιάστηκε από την Eni το μεγαλύτερο αιολικό project του Καζακστάν - Σημαντική μείωση των εκπομπών CO2

Εγκαινιάστηκε από την Eni το μεγαλύτερο αιολικό project του Καζακστάν - Σημαντική μείωση των εκπομπών CO2
Tο έργο αναμένεται να παράγει περίπου 200 GWh ετησίως
Στην τελετή έναρξης λειτουργίας του μεγαλύτερου έργου αιολικής ενέργειας στο Καζακστάν, έδωσε το παρών η Eni, που προχώρησε και στην εγκαινίασή του.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε άνετες συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή, γεγονός που προφανώς θα επιτρέψει την προσέλκυση νέων επενδυτών σε τομείς προτεραιότητας της οικονομίας. Πιστεύω ότι η επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας Eni στην ανάπτυξη της περιοχής είναι αποτέλεσμα της μεγάλης υποστήριξης. Είμαστε πρόθυμοι να παρέχουμε ολοκληρωμένη βοήθεια στον επενδυτή για την κατασκευή της δεύτερης φάσης του αιολικού πάρκου το 2020. Το πιλοτικό έργο ανανεώσιμης ενέργειας, με χωρητικότητα 48 MW, αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη συνεχή ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ανώτατο στέλεχος της Eni.
Παράλληλα, το έργο αναμένεται να παράγει περίπου 200 GWh ετησίως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά περισσότερο από 172.000 τόνους ετησίως.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, 480 εργαζόμενοι και 14 Καζακστάν κατασκευαστικές εταιρείες από το Καζακστάν συμμετείχαν στην εργασία. Επίσης, θα δημιουργηθούν δεκαπέντε πρόσθετες θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, η Eni σκοπεύει να υλοποιήσει πρόσθετα έργα αιολικής ενέργειας στη χώρα. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό για πρόσθετα 48 MW για να επεκτείνει το αιολικό πάρκο. Δύο μήνες αργότερα, πήρε τη δημοπρασία των 50 MW για το έργο παραγωγής ηλιακού σταθμού στην περιοχή του Τουρκεστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης