Ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: H Ofgem στοχεύει σε 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

tags :
Ηνωμένο Βασίλειο: H Ofgem στοχεύει σε 10 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030 για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του υπεράκτιου δικτύου για τον τετραπλασιασμό της αιολικής παραγωγής μέχρι το 2030


H ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας, Ofgem, ανακοίνωσε την Δευτέρα 3/2/2020 σχέδιο   για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συνεπάγεται την ύπαρξη σχεδόν 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στους δρόμους σε 10 χρόνια και την ίδρυση ενός ταμείου για την κλιματική αλλαγή.
Η Ofgem, το τιμόνι της οποίας ανέλαβε αυτό τον μήνα ο Jonathan Brearley, σχεδιάζει επίσης να υποστηρίξει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου δικτύου για τον τετραπλασιασμό της αιολικής παραγωγής μέχρι το 2030.
"Καθώς η ανανεώσιμη ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται και οι περισσότερες μεταφορές κινούνται ηλεκτρικά, το ενεργειακό σύστημα πρέπει να είναι πιο ευέλικτο για να ανταποκρίνεται στις αιχμές και τις καμπύλες τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ofgem, Brearley.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι ηγείται στην αντιμετώπιση των ζημιών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ως η πρώτη σημαντική οικονομία που νομοθετεί για να τερματίσει τη συμβολή της στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το 2050.
Για να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές η Βρετανία θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο θέρμανσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λέβητα υδρογόνου ή ηλεκτρικής ενέργειας για αντλίες θερμότητας, ανέφερε η Ofgem.




www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης