Πετρέλαιο

Σε τροχιά ανάκαμψης οι τιμές του πετρελαίου - Άνοδος 11,28% στα 23 δολ/βαρέλι για το αργό

Σε τροχιά ανάκαμψης οι τιμές του πετρελαίου - Άνοδος 11,28% στα 23 δολ/βαρέλι για το αργό
Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού προκαλεί αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές

Σε τροχιά ανάκαμψης είναι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου, μετά τη βουτιά που σημειώθηκε τις περασμένες μέρες και ειδικότερα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Το brent ενισχύεται 5,31% στα 23,13 δολ./βαρέλι και το αργό σημειώνει άνοδο της τάξεως του +11,28% στα 23,17 δολ ανά βαρέλι.
«Μετά από την κατάρρευση του -24%, οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούν ορισμένη από την εξάντληση πώλησης, καθώς οι ηγέτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη εξαπολύουν βοήθεια δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως τα συγκεκριμένα νομισματικά και φορολογικά κίνητρα δεν θα συμβάλουν στην επιστροφή της ζήτησης ενέργειας στο φυσιολογικό επίπεδο. Απεναντίας θα συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης έτσι ώστε η παγκόσμια οικονομία να βρεθεί σε καλύτερη θέση μόλις αναχαιτιστεί η πανδημία του coronavirus.
Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού προκαλεί αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές και η ζήτηση του αργού μειώνεται δραματικά λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ταξιδιών, των μεταφορών αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης