Χρηματιστήριο & Αγορές

Τα βλέμματα στις διαπραγματέυσεις Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών για το πακέτο των 2 τρισ - Η Γερμανία βάζει τα 370 δισ στο τραπέζι

Τα βλέμματα στις διαπραγματέυσεις Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών για το πακέτο των 2 τρισ - Η Γερμανία βάζει τα 370 δισ στο τραπέζι
Mειώνονται οι απώλειες στο -2,9 % ο DAX στις 8670 μονάδες και στις 2235 τα Fututres του S&P στο -2,3%
Oι αντιρρήσεις των Δημοκρατικών για την κατεύθυνση του πακέτου Trump για το ποσόν των 500 δισ στις επιχειρήσεις έχουν μπλοκάρει προς το παρόν την συμφωνία για να περάσει το νομοσχέδιο από την Γερουσία.
Οι διαπραγματεύσεις προς το παρόν διεκόπησαν αλλά αναμένεται να συνεχιστούν και να βρεθεί λύση διότι εκ των πραγμάτων όλοι είναι σύμφωνοι ότι η οικονομία πρέπει να λάβει ενίσχυση για να αντιμετωπίσει την εκρηκτική ύφεση από 30-50% σύμφωνα με την Morgan Staney και Bullard (FED) αντίστοιχα για το β ΄τρίμηνο, την άυξηση της ανεργίας που μπορεί προσωρινά να εξακοντιστεί στο 60%.H Μorgan Stanley βλέπει την μέση ανεργία στο 12,8% και την συνολική ύφεση για το σύνολο του 2020 στο -0,3%.
Το τίμημα του lockdown θα είναι βραχυπρόθεσμα καταστροφικό, με την Morgan Stanley να προβλέπει ρημπάουντ 29,5% ανάπτυξη στο γ τρίμηνο.
Παράλληλα τo ποσόν των 4 τρισ υπόσχεται από την FED ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin για να υποστηρίξει την οικονομία με δάνεια για τις μικομεσαίες επιχειρήσεις το επόμενο τρίμηνο.
Η Γερμανία έχει στο τραπέζι χρηματοδότηση 370 δισ για να αντμετωπίσει την κρίση, προσφέροντας 100 δισ για να εισέλθουν κατευθείαν στο μετοχικό κεφάλαιο προβληματικών επιχειρήσεων.
Τα futures της Wall αφού χτύπησαν στα επίπεδα των 2170 μονάδων για τον S&P με απώλειες δηλαδή 5% limit down και αντίστοιχα για τον DOW στο -5% στις 18000 μονάδες, ισορροπούν στις 2200 μονάδες στο - 3,8%.
Τα futures του Eurostoxx στο -3,9% 2365 μονάδες από -6,5% νωρίτερα και αντίστοιχα του DAX στις 8500 μονάδες -3,7% ενώ προοδευτικά μειώνουν τις απώλειες στις 8600 μονάδες.
Ο Ηarrison της Blackrock μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε ότι η Ευρώπη δείχνει να έχει αποτελεσματικότερους μηχανισμούς στην αντιμετώπιση της κρίσης.
O NIKKEI με κέρδη 2% μετά  απο πώση -5,7%
Αντίστοιχα στον τομέα του πετρελαίου το αργό χάνει 4,5% στα 21,5 δολ/βαρέλι και με πτωση 6% στα 25,34 δολ το brent.
Στην θετική πλευρά η επανεκκίνηση της Κίνας με την Κεντρική της τράπεζα να προσδοκά δημαντικό ρημπάουντ στο β τρίμηνο και την JP MORGAN να βλέπει ευκαιρίες.

Όπως έγραφε το WEN από το Σάββατο 21/3

H Γερμανία προχωρά σε ένα πακέτο 156 δισ ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της με πρόσθετο δανεισμό, επιτρέποντας παράλληλα και σε πρόσθετα υφιστάμενα 200 δισ να εισέλθουν σε ένα συνολικό πακέο για να βοηθήσουν την οικονομία να ανταπεξέλθει στην κρίση του Coronavirus.
Τα 100 δισ θα είναι fund σταθεροποίησης που θα εισέρχεται κατευθείαν στις μετοχικές αξίες των μεγάλων γερμανικών εισηγμένων και 100 δισ από την κρατική KFW για επιχειρήσεις που προσπαθούν να διασωθούν, συνολικά δηλαδή 356 δισ.
Τις πληροφορίες αυτές σύμφωνα μα το CNBC έχουν δώσει πηγές προσκέιμενες στην κυβέρνηση μαζί με ένα πρώτο Draft του σχετικού νομοσχεδίου.
Το πακέτο αντιστοιχεί στο 10% του γερμανικού ΑΕΠ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης