Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ψαλίδι 50% στις προγραμματισμένες ενεργειακές επενδύσεις της Sonatrach

Ψαλίδι 50% στις προγραμματισμένες ενεργειακές επενδύσεις της Sonatrach
Τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο αντιπροσωπεύουν το 60% του κρατικού προϋπολογισμού

Εντολή για μείωση των κρατικών δαπανών κατά 30%, έδωσε ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmadjid Tebboune, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές πιέσεις.
Όπως αναμεταδίδει το reuters, o Tebboune ζήτησε επίσης από την κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach να μειώσει τις προγραμματισμένες επενδύσεις στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η δήλωση που έγινε κατόπιν συνάντησης που είχε με το υπουργικό συμβούλιο και της συζήτησης που έγινε για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και της σημαντικής κατάρρευσης που υπέστησαν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Αξίζει να τονιστεί πως, τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο αντιπροσωπεύουν το 60% του κρατικού προϋπολογισμού και το 94% των συνολικών πωλήσεων στο εξωτερικό. Ωστόσο οι εν λόγω κινήσεις ποσκοπούν στην «εξοικονόμηση αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος».

Υφεσιακή πορεία στα ενεργειακά έσοδα

Οι μειώσεις των ενεργειακών εσόδων έχουν προκαλέσει μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Αλγερίας σε 62 δισ. δολάρια από 72,6 δισ. δολ. τον Απρίλιο του περασμένου έτους, 79,9 δισ. δολάρια στο τέλος του 2018 και 97,3 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
«Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα οικονομία που να μην βασίζεται στο πετρέλαιο» πρόσθεσε ο Tebboune.
Ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών κερδών χρησιμοποιείται για να πληρώσει για τις εισαγωγές τροφίμων και άλλων αγαθών, εκτιμώμενα σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, παρά τους περιορισμούς εισαγωγής.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει δαπάνες ύψους 41 δισ. δολαρίων για αγορές από το εξωτερικό το 2020, αλλά την περασμένη Τετάρτη ο Tebboune μείωσε το λογαριασμό στα 31 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης