Τελευταία Νέα
Απόψεις

Αραβώσης: Έκθεση της Imperial δικαιώνει τη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στο COVID-19

Αραβώσης: Έκθεση της Imperial δικαιώνει τη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στο COVID-19
Η έκθεση αυτή αφορά τις επιπτώσεις των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων διαφόρων χωρών, έναντι της πανδημία
Το συμπέρασμα, που βγαίνει από την έκθεση του Imperial College London για τον κορονοϊό είναι πως δικαιώνεται πλήρως η στρατηγική που ακολουθήσαμε στην Ελλάδα λόγω της άμεσης αντίληψης της κρισιμότητας της κατάστασης και της καίριας αντίδρασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβερνητικής ομάδας, που χειρίζεται την κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.
Η έκθεση αυτή αφορά τις επιπτώσεις των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων διαφόρων χωρών, έναντι της πανδημίας.
Διαπιστώθηκε πως η επιβράδυνση της αύξησης των καθημερινών θανάτων στην Ιταλία συνδεόταν με τις σημαντικές επιπτώσεις των παρεμβάσεων που εφαρμόστηκαν αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.
Η εκτίμηση της έκθεσης είναι ότι οι παρεμβάσεις στις 11 χώρες απέτρεψαν 59.000 θανάτους μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Η έκθεση καταλήγει πως είναι κρίσιμο οι τρέχουσες παρεμβάσεις να παραμείνουν σε ισχύ και οι τάσεις στα κρούσματα και στους θανάτους, να παρακολουθούνται στενά στις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες, για να εξασφαλιστεί ότι η μετάδοση του κορονοϊού επιβραδύνεται.
Οι έλληνες απόφοιτοι του Imperial College είμαστε περήφανοι για την πρωτοπορία και την σημαντική συμβολή του στην μάχη κατά της πανδημίας με το δεδομένο και ότι αρκετοί Έλληνες επιστήμονες συμμετέχουν στις ερευνητικές του ομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης