Πετρέλαιο

«Παράθυρο» παράτασης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

«Παράθυρο» παράτασης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, είναι ένα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση
Το ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και της παροχής του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση, ως μέτρο που θα διευκολύνει τους καταναλωτές αλλά και προκειμένου να στηριχθεί ο τζίρος της αγοράς καυσίμων που έχει μειωθεί ακόμη και κατά 80% σε ότι αφορά τις βενζίνες.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου αλλά παράλληλα να υπάρξει μια έμμεση στήριξη του τζίρου της πετρελαϊκής αγοράς που πλήττεται εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης της κατανάλωσης λόγω των μέτρων περιορισμού της κίνησης που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοίου.

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου μαζί με τη λήξη της περιόδου διάθεσης του συγκεκριμένου πετρελαίου, είπε ότι είναι μία σκέψη που εξετάζει η κυβέρνηση.

Εκτεταμένοι έλεγχοι

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια έχουν ακολουθήσει τη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και πρόσθεσε ότι είναι εκτεταμένοι οι έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης κινείται στα 0,79 ευρώ ανά λίτρο έναντι 0,84 ευρώ ανά λίτρο στο τέλος Μαρτίου και 1,003 ευρώ ανά λίτρο στο τέλος Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη έθεσε το ζήτημα της παράτασης της ημερομηνίας διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, σημειώνοντας ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά θα πρέπει να δοθεί παράταση μέχρι και τις 10 Μαΐου στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να εφοδιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με την πτώση της τιμής του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης