Πετρέλαιο

Πριν από το χρονοδιάγραμμα του Μαίου ξεκίνησε την μείωση παραγωγής πετρελαίου το Κουβέιτ

Πριν από το χρονοδιάγραμμα του Μαίου ξεκίνησε την μείωση παραγωγής πετρελαίου το Κουβέιτ
Το Κουβέιτ είναι ο πρώτος μεγάλος παραγωγός στον Περσικό Κόλπο

Πριν από την 1η Μαίου έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής πετρελαίου του Κουβέιτ, κατά την οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι προμηθευτές να ξεκινήσουν τη μείωση της παραγωγής.
«Το τέταρτο μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ «ένιωσε την ευθύνη να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αγοράς» και ενήργησε από μόνο του» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Khaled Al-Fadhel, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ. Δεν διευκρίνισε εάν το Κουβέιτ έχει μειώσει την παραγωγή κατά το πλήρες ποσό που δεσμεύτηκε ή μόνο μέρος αυτού.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το Κουβέιτ είναι ο πρώτος μεγάλος παραγωγός στον Περσικό Κόλπο, η πιο παραγωγική περιοχή παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, που ανακοίνωσε ότι αντλεί λιγότερο πετρέλαιο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Όπως και άλλα μέλη του λεγόμενου συνασπισμού ΟΠΕΚ +, δεσμεύτηκε να εξομαλύνει την παραγωγή κατά 23% από την 1η Μαΐου.
«Το Κουβέιτ πήρε μια «κυρίαρχη» απόφαση και δεν πιέστηκε να μειώσει την παραγωγή νωρίς. Είναι σημαντικό να τιμήσουν όλες οι πλευρές του OPEC+  την συμφωνία», δήλωσε ο Al-Fadhel.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου και άλλοι παραγωγοί όπως η Ρωσία συμφώνησαν νωρίτερα τον Απρίλιο να περιορίσουν τη συλλογική παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τον επόμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης