Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εννέα πετρελαϊκές νοικιάζουν χώρο 23 εκατ. βαρελιών στο αποθεματικό έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ

Εννέα πετρελαϊκές νοικιάζουν χώρο 23 εκατ. βαρελιών στο αποθεματικό έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ
Chevron, Exxon Mobil, Alon USA, Atlantic Trading, Energy Transfer, Equinor Marketing & Trading (US), Mercuria Energy America, MVP Holdings, LLC και Vitol είναι οι εταιρείες που συμφώνησαν να νοικιάσουν χώρο

Εννέα εταιρείες όπως η Chevron Corp, η Exxon Mobil Corp και η Alon USA Inc συμφώνησαν να νοικιάσουν χώρο για να αποθηκεύσουν 23 εκατομμύρια βαρέλια αργού στο αποθεματικό πετρελαίου έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τις εταιρείες ενέργειας να αντιμετωπίσουν την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το Υπουργείο Ενέργειας, ή DOE, ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι θα προσφέρει στις εταιρείες χώρο για 30 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου ή SPR. Αργότερα αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες ήταν σε διαπραγματεύσεις για συμβόλαια μόνο για 23 εκατομμύρια βαρέλια χώρου.
Ο Πρόεδρος Donald Trump είχε δώσει εντολή στον υπουργό Ενέργειας Dan Brouillette τον Μάρτιο να γεμίσει το αποθεματικό, το οποίο διαθέτει περίπου 77 εκατομμύρια βαρέλια ελεύθερου χώρου, «στην κορυφή». Αλλά ένα αρχικό σχέδιο για την αγορά περίπου 30 εκατομμυρίων βαρελιών ακυρώθηκε αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την αγορά.
Οι άλλες εταιρείες που εκμισθώνουν χώρο στο αποθεματικό είναι η Atlantic Trading, η Energy Transfer, η Equinor Marketing & Trading (US) Inc, η Mercuria Energy America, η MVP Holdings, LLC και η Vitol, Inc.

Το DOE ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με το Κογκρέσο για την εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης αγοράς πετρελαίου για το αποθεματικό και θα μπορούσε να ξεκινήσει περισσότερα σχέδια για την εκμίσθωση χώρου στην εγκατάσταση.
Οι εταιρείες που αποθηκεύουν πετρέλαιο θα επιτρέπεται να το διατηρούν στο SPR έως τον Μάρτιο του 2021 και θα πληρώνουν μια μικρή ποσότητα πετρελάιου για να καλύψουν το κόστος αποθήκευσης του SPR, ανέφερε το υπουργείο νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι περισσότερες από τις παραδόσεις του πετρελαίου θα παραληφθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, με ορισμένες αποστολές τον Απρίλιο.
Ο ιστότοπος του SPR αναφέρει ότι 1,1 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου είχαν μεταφερθεί στην εγκατάσταση τον Απρίλιο και το αποθεματικό κατέχει σήμερα 636,1 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 10% την Τετάρτη αφότου τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι η κατανάλωση καυσίμου θα ανακάμψει καθώς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και αμερικανικές πολιτείες προχωρούν σε άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κοροναϊό.

Στα 18,8 δολ. ή +0,21% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 26,1 δολ.

Μεικτά πρόσημα καταγράφει σήμερα Παρασκευή 1η Μαΐου το πετρέλαιο, μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, καθώς οι χώρες του OPEC+ ξεκινούν τις νέες περικοπές στην παραγωγή τους, γεγονός που θα επαναφέρει τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,1% στα 26,77 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +2,44% στα 19,3 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες νέο «άλμα» της τάξεως του +25%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης