Διεθνή

H Delek Group πήρε δάνειο 1,75 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Λεβιάθαν

H Delek Group πήρε δάνειο 1,75 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Λεβιάθαν
Η ισραηλινή εταιρεία Delek Group υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,75 δισ. δολαρίων από χρηματοοικονομική κοινοπραξία με επικεφαλής την HSBC Bank Plc. και την JP Morgan Limited.
Η ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία Delek Group υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,75 δισ. δολαρίων από χρηματοοικονομική κοινοπραξία με επικεφαλής την HSBC Bank Plc. και την JP Morgan Limited για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/2) η εταιρεία.
Οι δύο επικεφαλής της κοινοπραξίας τράπεζες θα χορηγήσουν από περίπου 875 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία στην ισραηλινή εταιρεία.
Η Delek Group η οποία ανακάλυψε τα κοιτάσματα Ταμάρ και Λεβιάθαν, κατέχει το 45,34% των δικαιωμάτων στο κοίτασμα Λεβιάθαν μέσω των θυγατρικών της Avner Oil και Delek Drilling.
Στο κοίτασμα συμμετέχουν ακόμη η αμερικανική Noble Energy με ποσοστό δικαιωμάτων 39,66% και η ισραηλινή Ratio Oil Exploration με ποσοστό δικαιωμάτων 15%.
Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί από την Delek Group για τη χρηματοδότηση του μεριδίου που της αναλογεί στην επένδυση για την ανάπτυξη του έργου Λεβιάθαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε το 2009, περιέχει κατ' εκτίμηση 613 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 39,4 εκατομμύρια βαρέλια συμπυκνωμάτων.
Η παραγωγή από το κοίτασμα έχει οριστεί να ξεκινήσει κατά το δ΄ τρίμηνο του 2019.
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, η πρώτη φάση της ανάπτυξης του κοιτάσματος προορίζεται για την αγορά του Ισραήλ και της Ιορδανίας, με εκτιμώμενο κόστος μεταξύ 3,5 και 4 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης