Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Οι ΗΠΑ να παρουσιάσουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται σχετικά με τον κορωνοϊό

Peskov: Οι ΗΠΑ να παρουσιάσουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται σχετικά με τον κορωνοϊό
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν και κατηγορούν την Κίνα για την εξάπλωση του
Στο πλευρό της Κίνας τάσσεται η Ρωσία τονίζοντας ότι είναι λάθος οι ΗΠΑ να κατηγορούν το Πεκίνο για την εξάπλωση του κορωνοϊού χωρίς αποδείξεις.
Τη στιγμή που η συζήτηση για την προέλευση του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Dmitry Peskov, δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία δεν μπορεί να δείξει αλληλεγγύη στις δηλώσεις των ΗΠΑ κατά της Κίνας.
«Θεωρούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, να είμαστε κάπου στη μέση μια σοβαρής κρίσης, μιας πρωτοφανούς κρίσης, να προσπαθούμε να κατηγορούμε για τα πάντα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή την επόμενη μέρα την Κίνα» δήλωσε ο Peskov μιλώντας στο CNBC.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (3/5/2020), ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε ότι υπάρχουν αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο ιός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν που διεξήγαγε έρευνα για τους κορωνοϊούς σε νυχτερίδες.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ένα τρομερό λάθος» στην Κίνα ήταν η αιτία για την πανδημία, αν και ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο Pempeo παρουσίασαν αποδείξεις.
Από την πλευρά του, ο Peskov δήλωσε πως τέτοιες κατηγορίες είναι λάθος από τις ΗΠΑ ήταν «πολύ, πολύ σοβαρές» και ένα κάποιος εκτοξεύει τέτοιες κατηγορίες «πρέπει να παρουσιάζει και αποδείξεις».
«Χωρίς αποδείξεις, σκεφτόμαστε ότι είναι λάθος να επιτίθεται σε τρίτες χώρες με αυτό τον -μη διπλωματικό- τρόπο» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης