Τελευταία Νέα

Σχέδιο της Γαλλίας για παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε αεροδρόμια - H περίπτωση της Urbasolar

Σχέδιο της Γαλλίας για παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε αεροδρόμια - H περίπτωση της Urbasolar
Τα έργα θα τεθούν σε λειτουργία σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το επόμενο έτος

Από το επόμενο έτος, τα αεροδρόμια στο Παρίσι θα τροφοδοτούνται εν μέρει από ηλιακή ενέργεια. Η Urbasolar κατασκευάζει τρία ηλιακά πάρκα για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το PV-Europe.
Περαιτέρω εγκαταστάσεις - ενσωματωμένα σε στέγες χώρου στάθμευσης και στην οροφή ενός νέου τερματικού σταθμού - θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, τα έργα θα τεθούν σε λειτουργία σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το επόμενο έτος. Ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Gazel Energie θα αγοράσει την ηλιακή ενέργεια και θα την πουλήσει στην αερολιμενική εταιρεία Aéroports de Paris (ADP). Έτσι, η ADP θα προμηθεύσει τα τρία αεροδρόμια του Παρισιού Charles-de-Gaulle, Orly και Le Bourget. Μάλιστα, οι τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν συνάψει σχετική σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας 21 ετών.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα παρέχουν συνολικά 47 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και έτσι θα καλύπτουν περίπου το 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των αεροδρομίων στο Παρίσι. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα τρία ηλιακά πάρκα είναι επαρκής για να παρέχει περίπου το ήμισυ της ενέργειας που απαιτείται για το φωτισμό του αεροδρομίου.
Τέλος, ο Edward Arkwright, Πρόεδρος της ADP, πρόσθεσε ότι: «Ήδη ετοιμάζουμε να ενσωματώσουμε τα φωτοβολταϊκά συστήματα σε νέα έργα υποδομής, όπως χώρους στάθμευσης και κτίρια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης