Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Απώλειες πάνω από 8% για το αργό - Οι φόβοι για δεύτερο κύμα κοροναϊού έπληξαν την αγορά

Απώλειες πάνω από 8% για το αργό - Οι φόβοι για δεύτερο κύμα κοροναϊού έπληξαν την αγορά
Το Πτώση 7,4% για το Brent στα 38,62 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 8% την Πέμπτη 11/6/2020 εν μέσω sell-off στην αγορά, καθώς οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού οδήγησαν τους επενδυτές σε αποχώρηση.
Περί τις 21:24 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate, υποχωρούσαν κατά 8,3106% στα 36,31 $ ανά βαρέλι. Το Brent υποχωρούσε 7,64% στα 38,54 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο συσπειρώθηκε λόγω της αύξησης της ζήτησης σε συνδυασμό με τις περικοπές ρεκόρ, αλλά τα στοιχεία της Τετάρτης από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν αύξηση στα αποθέματα, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη της ζήτησης ενδέχεται να έχει σταματήσει.
Για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουνίου τα αποθέματα αυξήθηκε κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια σε ρεκόρ 538,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας της πρόσφατης ανάκαμψης της WTI, το οποίο έχει δει τις τιμές να ενισχύονται περισσότερο από 50% τον τελευταίο μήνα, ήταν ότι οι παραγωγοί που περιορίζουν την παραγωγή.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο ΟΠΕΚ και οι συμμάχοι του ο συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συγκράτηση παραγωγής ρεκόρ του - ισοδύναμο με περίπου το 10% της παγκόσμιας ζήτησης προ-κορωνοϊού - μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Στις ΗΠΑ, η παραγωγή έχει υποχωρήσει σε επίπεδα ρεκόρ πάνω από 13 εκατ. βαρελιών την ημέρα τον Μάρτιο, καθώς οι ιστορικά χαμηλές τιμές ώθησαν τις εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή.
Αλλά με το πετρέλαιο να κινείται υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένοι παραγωγοί έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά τις γεωτρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές χαμηλότερα.

«Τα υψηλότερα επίπεδα τιμών που βιώσαμε πρόσφατα έχουν παρακινήσει τους παραγωγούς να επανεκκινήσουν μέρος της παραγωγής τους, πράγμα που αντιστρέφει λίγο τη θετική επίδραση στις τιμές που είχε δημιουργήσει η χαμηλότερη παραγωγή», δήλωσε η Paola Rodriguez Masiu, της Rystad Energy .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης