Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Ιουνίου σε 539,3 εκατομμύρια βαρέλια
Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ  την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/6/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας EIA.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Ιουνίου σε 539,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 152.000 βαρελιών. Αυτό έθεσε τα αργά αποθέματα σε ένα άλλο ρεκόρ, παρόλο που οι εισαγωγές μειώθηκαν και υπήρξε μια άλλη μείωση στο κέντρο παράδοσης της Cushing της Οκλαχόμα. Τα αποθέματα αργού στο Cushing μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 17.000 βαρελιών.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία της παραγωγής έδειξαν επίσης απότομη πτώση, εν μέρει επειδή η υπεράκτια παραγωγή έκλεισε λόγω της καταιγίδας Cristobal, ανέφεραν οι αναλυτές.
Η εβδομαδιαία παραγωγή μειώθηκε στα 10,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, στα 600.000 βαρέλια την ημέρα.
Τα εβδομαδιαία στοιχεία παραγωγής βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μοντελοποίηση και θεωρούνται λιγότερο ακριβή από τα μηνιαία στοιχεία, τα οποία ανακοινώνονται με καθυστέρηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κινήθηκαν χαμηλότερα, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 41 σεντς, ή 1%, στα 37,97 δολάρια, ενώ το Brent υποχώρησε 32 σεντ στα 40,65 δολάρια το βαρέλι στις 10:47 π.μ. ET (1447 GMT).

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 245.000 βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 116.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης