Ενέργεια

Βρετανία: Η Coutts μειώνει κατά 25% τις εκπομπές άνθρακα στα χαρτοφυλάκια της

Βρετανία: Η Coutts μειώνει κατά 25% τις εκπομπές άνθρακα στα χαρτοφυλάκια της
Σταματά την χρηματοδότηση εταιριών που το 5% των εσόδων τους προέρχεται από την εξόρυξη άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική
Η βρετανική Coutts σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στα κεφάλαιά της και στα χαρτοφυλάκια της κατά 25% πριν από το τέλος του 2021 και έχει εισαγάγει για πρώτη φορά εξαιρέσεις που σχετίζονται με το κλίμα.

Η τράπεζα, μέρος του Ομίλου RBS, ανακοίνωσε ότι θα αποκλείσει όλες τις εταιρείες που λαμβάνουν περισσότερο από το 5% των εσόδων τους από την εξόρυξη θερμικού άνθρακα, την άμμο πίσσας ή την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική.

Θα αποκλείσει επίσης οποιαδήποτε εταιρεία που λαμβάνει πάνω από το 25% των εσόδων της από την παραγωγή ενέργειας από θερμικό άνθρακα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για μείωση 50% των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις εκμεταλλεύσεις της έως το 2030.

Η Leslie Gent, επικεφαλής υπεύθυνης επένδυσης της Coutts, δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η τράπεζα να λογοδοτεί και κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να διασφαλίσουν τη μεταρρύθμιση.
«Μέχρι σήμερα, υπήρξε πολύ καρότο και όχι πολύ ραβδί και πιστεύουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους για να βοηθήσουν στην προώθηση της πραγματικής αλλαγής», επεσήμανε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης