Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατακόρυφη πτώση κατά 89% στα λειτουργικά κέρδη της Equinor το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Κατακόρυφη πτώση κατά 89% στα λειτουργικά κέρδη της Equinor το δεύτερο τρίμηνο του 2020
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν στα 0,35 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 3,15 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του 2019
Τα λειτουργικά κέρδη της Equinor μειώθηκαν κατά 89% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, επηρεασμένα από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και τους περιορισμούς παραγωγής που επέβαλε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, ανακοίνωσε η Νορβηγική εταιρεία ενέργειας την Παρασκευή 24/7/2020.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν στα 0,35 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 3,15 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του 2019. Δημοσκόπηση 25 αναλυτών που συνέταξε η Equinor προέβλεπε προσαρμοσμένη λειτουργική ζημιά 0,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκαν από τις πολύ χαμηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά και από τις ισχυρές εμπορικές επιδόσεις σε ασταθείς αγορές», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Eldar Saetre.

«Έχουμε μειώσει το κόστος, διατηρήσαμε σταθερές λειτουργικές επιδόσεις και συνεχίσαμε να δίνουμε προτεραιότητα στην αξία έναντι του όγκου μεταφέροντας σημαντική ευέλικτη παραγωγή φυσικού αερίου σε περιόδους με υψηλότερες αναμενόμενες τιμές», πρόσθεσε.

Η Equinor διατήρησε ένα τριμηνιαίο μέρισμα 0,09 $ ανά μετοχή, παρόμοιο με το πρώτο τρίμηνο, αλλά είναι μειωμένο κατά 0,27 $ στους τρεις τελευταίους μήνες του 2019.

Η εταιρεία επανέλαβε τον στόχο της να αυξήσει την παραγωγή της κατά 3 %ετησίως από το 2019 έως το 2026.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης