Ενέργεια

Τιτάνας: Δεν φεύγουμε από την ΔΕΗ - Έχουμε συμβόλαιο μέχρι 31.12 .2020

Τιτάνας: Δεν φεύγουμε από την ΔΕΗ - Έχουμε συμβόλαιο μέχρι 31.12 .2020
Η κινητικότητα στην Υψηλή Τάση δεν ανησυχεί την ΔΕΗ
Δεν διακόπτει την συνεργασία του με την ΔΕΗ ο Τιτάνας συνεχίζοντας την συνεργασία του.
Αυτό διευκρινίζουν πηγές προσκείμενες στην τσιμεντοβιομηχανία, αναφέροντας ότι μέχρι τις 31.21.2020 έχουν συμβόλαιο με την ΔΕΗ.
Πολύς λόγος γίνεται για απώλειες που μπορεί να έχει η ΔΕΗ στην υψηλή τάση λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες το WEN μια βιομηχανία αλλάζει ενεργειακό πάροχο και αυτή είναι η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στην παρουσίαση της οποίας παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλοντας την μείωση του κόστους ρεύματος στην βιομηχανία και ειδικά στην βαριά, σημείωναν μεταξύ άλλων ότι αν δεν υποχωρήσουν οι τιμές στα PPA των ΑΠΕ, δηλαδή αν δεν απελευθερωθεί η αγορά αυτή πιο γρήγορα από την τριετία, η ΔΕΗ είναι η μόνη εναλλακτική λύση.
Κύκλοι της ΔΕΗ αλλά και του ΥΠΕΝ σημειώνουν ότι ο ανταγωνισμός είναι ευπροόσδεκτος και ότι η ΔΕΗ δεν έχει ιδιαίτερα κερδοφόρες συνεργασίες σε ορισμένες περιπτώσεις, στην Υψηλή Τάση.
Στρατηγικά η ΔΕΗ θα δώσει έμφαση στο retail, όπου θα φροντίσει με τα νεά προϊόντα να ενδυναμώσει την κερδοφορία της.
Η Υψηλη Τάση έχει βαρύνουσα σημασία για το κόστος της βιομηχανίας όπου το ΥΠΕΝ αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος να κινηθεί με βάση και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουγού.


Ποιες παρεμβάσεις ζητεί η βιομηχανία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης