Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Εφάπαξ καταβολή αναδρομικών 1,4 δισ. ευρώ για κύριες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, εντός του 2020

Μητσοτάκης: Εφάπαξ καταβολή αναδρομικών 1,4 δισ. ευρώ για κύριες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, εντός του 2020
Ο Κυριάκος Μητσοτάκος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν άλλα αιτήματα, καθώς η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες
Την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αφορούν κύριες συντάξεις, σε όλους τους συνταξιούχους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.gr.
«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους εντός του 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
«Μιλάμε για ένα ποσό της τάξης του 1,4 δις ευρώ, αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, που αφορά όμως και συνταξιούχους του δημόσιου», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η  συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου.
«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν άλλα αιτήματα, καθώς η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες.
«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων. Η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες και να κρατάει εφεδρείες.
Ενδεχομένως να υπάρχουν αιτιάσεις, παροτρύνσεις να αυξηθεί το ποσό ώστε να καλυφθούν δώρα, επικουρικές συντάξεις.
Να πω στους συνταξιούχους ότι η ενίσχυση με ένα εφάπαξ πόσο αποτελεί πολιτική επιλογή.
Αυτή η απόφαση να εκτιμηθεί.
Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους, για τις επόμενες γενιές, για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με επιτυχία τόσες αλλεπάλληλες προκλήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

«Κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για την χορήγηση των ευρωπαϊκών πόρων», ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη συζήτηση της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».
«Είμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση.
Το κρίσιμο στοίχημα είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν σωστά σε δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο.
Επεξεργαζόμαστε για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση ένα συνεκτικό εθνικό σχέδιο.
Η στόχευση για την κατανομή των πόρων δεν θα γίνει όπως είθισται να γίνεται, με καθυστερήσεις στο σχεδιασμό, με πελατειακά συμφέροντα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το Ταμείο Ανάκαμψης δεν αποτελεί απλά την αντίδραση της Ευρώπης σε έναν ιό, αλλά σηματοδοτεί και την πτώση ενός ταμπού.
« Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι μια ιστορική στιγμή για την εμβάθυνση της Ευρώπης.
 Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας.
Οι καθαρές εισροές που θα λάβει είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ.
 Συνολικά θα λάβουμε 72 δις ευρώ εάν προσθέσουμε και τους πόρους του δημοσιονομικού πλαισίου
Τους επόμενους δύο μήνες θα γίνει εντατική διαβούλευση προκειμένου να καταλήξουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναινέσεις
Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να διαμορφώσουμε ένα εθνικό συνεκτικό σχέδιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υλοποιείται ελάφρυνση έως μηδενισμός προκαταβολής φόρου για το 2019»

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι καθιερώνεται ένα ευνοϊκό καθεστώς για αλλοδαπούς συνταξιούχους για να μεταφέρουν στην Ελλάδα την φορολογική τους έδρα, με τον συντελεστή στο 7%.
Το δεύτερο κύμα ρυθμίσεων δυναμώνει τις πολιτικές θωράκισης εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Υλοποιείται η ελάφρυνση έως ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για το 2019, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.

«Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουμε να το κρατάμε ψηλά, οφείλουμε και να το χρηματοδοτούμε»

 «Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουμε να το κρατάμε ψηλά, οφείλουμε και να το χρηματοδοτούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.
«Παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα εξακολουθεί να βαδίζει στο μονοπάτι της προόδου σε όλα τα επιπεδα γιατί έχουμε μια κοινωνία ενωμένη, ένα κράτος που διαρκώς εκσυγχρονίζεται», προσέθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης