Απαραίτητη η ενίσχυση των χερσαίων αιολικών στη Γερμανία για την επίτευξη των στόχων του 2030

Απαραίτητη η ενίσχυση των χερσαίων αιολικών στη Γερμανία για την επίτευξη των στόχων του 2030
Αναγκαία η προσθήκη 3700 MW χερσαίων αιολικών σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον οργανισμό BDEW
Η Γερμανία πρέπει να προσθέτει 3700 MW ετησίως αιολικής ενέργειας στην ξηρά για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους του 2030, σύμφωνα με τον οργανισμό της ενεργειακής βιομηχανίας BDEW.

Η χώρα έχει θέσει ως στόχο το 65% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030. Ωστόσο, σύμφωνα με την BDEW, η επέκταση των χερσαίων αιολικών σταθμών έχει υποχωρήσει.

Το 2019, προστέθηκε λιγότερη από 0,9GW ισχύος. Μάλιστα, υπήρχαν πάρα πολύ λίγες προσφορές στις προηγούμενες δημοπρασίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύου για έργα αιολικής ενέργειας στην ξηρά.

Οφέλη από την ενεργειακή μετάβαση

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του BDEW, Kerstin Andreae, δήλωσε: «Προκειμένου η επέκταση της αιολικής ενέργειας στη γη να κερδίσει ξανά δυναμική, οι πολιτικοί πρέπει επειγόντως να αντισταθμίσουν αυτήν την εξέλιξη».

Η τροποποίηση του EEG προσφέρει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την ευκαιρία να μεταφράσει τον στόχο του 65% σε συγκεκριμένες πολιτικές επέκτασης και να εξαλείψει τα υπάρχοντα εμπόδια στην επέκταση της αιολικής ενέργειας στην ξηρά.

«Η πλειοψηφία στη χώρα μας τάσσεται υπέρ της περαιτέρω επέκτασης της χερσαίας αιολικής ενέργειας», τόνισε αρχικά η πρόεδρος η οποία στάθηκε στα «οφέλη που θα προσφέρει όλη αυτή ενεργειακή μετάβαση στους κατοίκους της περιοχής», δίνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την «οικονομική συμμετοχή των δήμων στην κατασκευή ανεμογεννητριών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης