Ενέργεια

Baker Hughes: «Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς συνθήκες αγοράς» - Kλείνει το τμήμα σωλήνων πηνίου στη Νορβηγία

Baker Hughes: «Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς συνθήκες αγοράς» - Kλείνει το τμήμα σωλήνων πηνίου στη Νορβηγία
Η Baker Hughes Norway κλείνει το τμήμα της για σωλήνες πηνίου, επηρεάζοντας 40 έως 50 υπαλλήλους στο Stavanger
Η Baker Hughes πρόκειται να κλείσει το τμήμα σωληνώσεων πηνίου, σύμφωνα με το Upstream καθώς ο τομέας των ενεργειακών υπηρεσιών συνεχίζει να πλήττεται από τις επιπτώσεις της μειωμένης ζήτησης λόγω της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Upstream θα απολυθούν έως και 50 εργαζόμενοι, αν και άλλοι δήλωσαν ότι πιθανότατα θα είναι περίπου 40 εργαζόμενοι.
Ο λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση είναι οι κακές συνθήκες της αγοράς στη Νορβηγία για διάνοιξη πηγαδιών, η οποία οδήγησε σε χαμηλή ζήτηση για σωλήνες πηνίου, ανέφεραν πηγές.

Εκπρόσωπος της Baker Hughes επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία αναδιαρθρώνει την μονάδα στη Νορβηγία, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία.
"Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς συνθήκες αγοράς, απαιτώντας μας να μειώσουμε το κόστος και να αναδιαρθρώσουμε τμήματα της επιχείρησής μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Η Baker Hughes Norway βρίσκεται σε συζητήσεις με υπαλλήλους και συνδικάτα και λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις με τη μέγιστη ευαισθησία για τον αντίκτυπο στους υπαλλήλους μας."

Σύμφωνα με πηγές του Upstream, η Baker Hughes θα συγκεντρώσει το τμήμα του για σωλήνες πηνίου στο Aberdeen του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρέια έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει μεγάλες μειώσεις προσωπικού.
"Δεν παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις ελαφρά και όταν πρόκειται για μειώσεις του αριθμού, εξαντλούμε άλλες μειώσεις κόστους προτού προχωρήσουμε σε αυτές τις αποφάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η σωλήνωση πηνίου αποτελείται από ένα μακρύ μεταλλικό σωλήνα που τυλίγεται σε ένα μεγάλο κύλινδρο. Χρησιμοποιείται για παρέμβαση σε φρεάτια πετρελαίου και φυσικού αερίου και μερικές φορές ως σωλήνωση παραγωγής σε φρεάτια εξαντλημένου αερίου.
Η σωλήνωση πηνίου χρησιμοποιείται συχνά για την εκτέλεση εργασιών παρόμοιες με την καλωδίωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης