Χρηματιστήριο & Αγορές

Άλμα των μετοχών για το «αντίπαλο δέος» της Tesla κατά 54% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Άλμα των μετοχών για το «αντίπαλο δέος» της Tesla κατά 54% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Η Xpeng Motors έχει κατακτήσει αρκετά ορόσημα το 2020, παρά τις επιπτώσεις του Covid-19

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng Inc. σημείωσαν άνοδο 54% στο ντεμπούτο τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη (27/8), μετά την αύξηση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αναβαθμισμένη αρχική δημόσια προσφορά της, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Xpeng, που κατατάσσουν τον κινεζικό τιτάνα Alibaba και Xiaomi Corp μεταξύ των υποστηρικτών της, άνοιξαν στα 23,10 δολάρια ανά αμερικανική μετοχή (ADS), αυξημένα από την αυξημένη τιμή προσφοράς των 15 δολ. ανά ADS.

Η Xpeng Motors, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την χρηματοδότησή της με περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από μια ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Aspex, Coatue, Hillhouse Capital και Sequoia Capital China.
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη στρατηγική της εταιρείας, τη θέση στην αγορά και το μακροπρόθεσμο όραμά της ως κορυφαίου παίκτη Smart EV στην Κίνα.

Η χρηματοδότηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας να εξυπηρετεί τη μεγάλη και αυξανόμενη βάση καταναλωτών μεσαίας τάξης με γνώμονα την τεχνολογία στην Κίνα, παρέχοντας έξυπνες εμπειρίες EV που ενισχύονται από προηγμένη τεχνολογία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα, οι μετοχές των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, ανεβαίνουν τους τελευταίους μήνες και οι επιχειρήσεις αναζητούν χρηματοδότηση.

To ορόσημο της εταιρείας

Η Xpeng Motors έχει κατακτήσει αρκετά ορόσημα το 2020, παρά τις επιπτώσεις του Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του δεύτερου μοντέλου Smart EV, του P7 sport sedan – τον Απρίλιο του 2020 και της εξασφάλισης της άδειας παραγωγής για το πλήρως ιδιόκτητο εργοστάσιό της στο Zhaoqing, τον Μάιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης