Δελτία Τύπου

12-13/10 το 10o Συνέδριο για τα εύκαμπτα και εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά και την Ψηφιακή Βιομηχανία

12-13/10 το 10o Συνέδριο για τα εύκαμπτα και εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά και την Ψηφιακή Βιομηχανία
Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα γίνει παρουσίαση-επίδειξη της ελληνικής ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

10o Συνέδριο για τα εύκαμπτα και εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά και την Ψηφιακή Βιομηχανία (έξυπνη πόλη,  ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη ενέργεια , τεχνητή νοημοσύνη κ.ά) 

Συνέδριο και έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (Στοχεύοντας την Ενέργεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Φορέσιμες (wearable)  Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικά…) πραγματοποιείται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Στη διάρκεια του 10ου διήμερου Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τεχνολογικές εφαρμογές από την ελληνική εταιρεία OET (μέλος του HOPE-A) και για πρώτη φορά στην Αθήνα θα γίνει παρουσίαση-επίδειξη της ελληνικής ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

OET 3.jpg

Η έξυπνη στάση που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ενεργειακά αυτόνομη και είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης , παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους επιβάτες να προφυλάσσονται από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο όσο περιμένουν το λεωφορείο , έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις θύρες USB.Τις βραδινές ώρες, η στάση φωτίζεται αυτόνομα με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα ανάλογα με την επιλογή του Δήμου μπορεί να ενσωματωθεί ρούτερ για WIFI, μετεωρολογικός σταθμός κ.ά με τη χρήση της νανοτεχνολογίας . Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα.  

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com) και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) και φέρνει  κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους Επιστήμονες, Μηχανικούς, Ειδικούς από τον χώρο των Επιχειρήσεων, Επενδυτές, Φορείς διαμόρφωσης Πολιτικών, Εκπροσώπους Εθνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών και νέους Επιχειρηματίες για να συζητήσουν, να σχηματίσουν δίκτυα και να εγκαθιδρύσουν τη Στρατηγική και την απαιτούμενη Πολιτική για την ενδυνάμωση της ραγδαία αναπτυσσόμενης Βιομηχανίας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών με τις αμέτρητες εφαρμογές σε Ενέργεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Φορέσιμες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικά κ.α.

HOPE-A Κ Γιουτίκας.JPG

Τα θέματα του συνεδρίου αποτελούν:

∙         Ο τομέας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και Φωτονικών και οι σχετικές δραστηριότητες

∙         3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις

∙         Προηγμένα υλικά, ημιαγωγοί, ηλεκτρόδια, υλικά υψηλού φραγμού, μελάνια και βιο-μελάνια

∙         Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα, στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, την Άμυνα κλπ

∙         Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

∙         Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτήρια, Αυτοκινητοβιομηχανία, Θερμοκήπια, Υγεία, κλπ

∙         Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ)

∙         Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες

∙         Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, IoT, Υγεία, Γεωργία

∙         Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια

∙         Συστήματα αυτοματισμού και ρομποτικής για Κατασκευές Μηδενικών Σφαλμάτων

∙         Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί

∙         Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας

∙         Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως

∙         Επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

∙         Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Εμπορικής Αξιοποίησης

OET1.jpg

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α, αριθμεί 40 εταιρείες από την Ελλάδα και ένα δίκτυο άνω των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μέσα από τις Συμφωνίες Συνεργασίας που έχει συνάψει με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και του Καναδά. Οι δράσεις και οι σκοποί του ΗΟΡΕ-Α έγκεινται στη δημιουργία και διαχείριση ενός δικτύου εταιρειών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων στα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ Έρευνας, Καινοτομίας & Βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων εφαρμογών & roadmap, την εκπροσώπηση του τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη διάχυση πληροφοριών από τις αγορές, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των μελών του σε νέες αγορές, τη διοργάνωση Εκθέσεων, Workshop, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη συνεργασία με φορείς ενεργούς στον τομέα παγκοσμίως. Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος ΗΟΡΕ-Α είναι ο Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, από την ίδρυση του το 1991, αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις και πιλοτικές γραμμές παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων (αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ). Το Εργαστήριο LTFN έχει δημιουργήσει στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

1)    τον συντονισμό περισσότερων από 120 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 100 εκ. ευρώ,

2)    ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,

3)    το πολυ-γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 17 συναπτά έτη και έχει φέρει περισσότερους από 15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, και φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, από 60 χώρες, στη Θεσσαλονίκη,

4)    το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >620 μέλη από όλη την Υδρόγειο,

5)    το Διατμηματικό & Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, 

6)Εταιρείες Organic Electronic Technologies PC, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos,τις οποίες ίδρυσαν μέλη και συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN,

7)    τη λειτουργία του Digital Innovation Hub-Nanotechnology Lab LTFN, όπου θα αξιοποιηθούν οι παραπάνω υποδομές και φορείς προκειμένου να παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης