Commodities

Τα σχέδια της Glencore για την παράταση ζωής των περιουσιακών στοιχείων χαλκού της Αυστραλίας

Τα σχέδια της Glencore για την παράταση ζωής των περιουσιακών στοιχείων χαλκού της Αυστραλίας
Tο ποσό προορίζεται να βοηθήσει τη Glencore να μετριάσει το αρνητικό κόστος της διατήρησης των περιουσιακών στοιχείων

Την επένδυση 355 εκατ. δολ. ανακοίνωσε η Glencore για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του χαλκού και του διυλιστηρίου της στην αυστραλιανή πολιτεία Κουίνσλαντ μετά το 2022.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας, η οποία παρέχει ένα εφάπαξ κίνητρο στο πλαίσιο του σχεδίου αποκατάστασης της Κουίνσλαντ.

Μάλιστα, αυτό το ποσό προορίζεται να βοηθήσει τη Glencore να μετριάσει το αρνητικό κόστος της διατήρησης των περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η εταιρεία.

Πακέτο στήριξης

Το πακέτο υποστήριξης θα επιτρέψει την αντικατάσταση των τούβλων στο χυτήριο Mount Isa στο βορειοδυτικό τμήμα του κράτους, μια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Επίσης, το μέτρο αυτό της κυβέρνησης διασφαλίζει τη σταθερότητα 570 θέσεων εργασίας σε χυτήρια και διυλιστήρια, καθώς και 1.000 έμμεσες θέσεις εργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο ενός πακέτου χρηματοδότησης ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ θα δαπανήσει επίσης 36 εκατομμύρια δολάρια στη σιδηροδρομική γραμμή Mount Isa σχετικά με τη διαχείριση των ορυκτών. Επισημαίνεται ότι το συγκρότημα Mount Isa Mines (MIM) είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στην Αυστραλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης