Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»
Ανάδοχος η εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι», έναντι 40.000 ευρώ
Συνεχίζονται οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την έναρξη του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», στο πλαίσιο των οποίων εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες η ανάθεση παροχής υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του προγράμματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ενέργειας, Κ.Χατζηδάκης, κατόπιν διαπραγματεύσεων ανάδοχος είναι η εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι», έναντι ποσού 40.000 ευρώ (πλην ΦΠΑ). Μεταξύ της υπηρεσίας και του αναδόχου θα υπογραφεί σχετική σύμβαση έργου, η χρονική διάρκεια της οποίας θα είναι τέσσερις μήνες από την υπογραφή της. 

Η αμοιβή θα καταβληθεί σε 2 δόσεις με την υποβολή και οριστική παραλαβή του δεύτερου και τρίτου παραδοτέου, όπως αυτά αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Με την παραλαβή του δεύτερου παραδοτέου ο ανάδοχος θα πληρωθεί για το 60% της συμβατικής αμοιβής όπως θα ορίζεται στη σύμβαση, ενώ με την παραλαβή του τρίτου παραδοτέου θα πληρωθεί το υπόλοιπο 40%.

Τα παραδοτέα του αναδόχου

Με βάση την πρόσκληση, η εταιρεία θα υποβάλει προκαταρκτική έκθεση – αναφορά για το διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 15/10/2020, αναφορικά με την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών τροποποίησης και υποστήριξης για την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας (demo) του Πληροφοριακού Συστήματος.

Στη συνέχεια, θα καταθέσει 1η Έκθεση-αναφορά, για το διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/10/2020, στην οποία θα περιγράφονται όλες οι ενέργειες τροποποίησης και υποστήριξης που θα έχουν παρασχεθεί. Τέλος, θα υποβάλει 2η Έκθεση-αναφορά, που θα αντιστοιχεί στο υπόλοιπο διάστημα και μέχρι την λήξη της σύμβασης, στην οποία θα περιγράφονται όλες οι ενέργειες υποστήριξης που θα έχουν παρασχεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το πληροφοριακό σύστημα προβλέπεται να ανοίξει στις 2 Νοεμβρίου, για τη σταδιακή υποβολή αιτήσεων ανά περιφέρεια. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, ο Οδηγός του προγράμματος προγραμματίζεται να δημοσιευθεί εντός του Οκτωβρίου.

Προϋπολογισμός 850 εκατ. ευρώ

Το πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό θα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Η επιδότηση φτάνει έως και το 85% του κόστους των επενδύσεων, και μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι.

Για πρώτη φορά εκτός από τις παρεμβάσεις για μόνωση, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης-ψύξης κλπ, το πρόγραμμα θα ενισχύει και επενδύσεις για ενεργειακή αυτονόμηση του κτιρίου (συστήματα ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας), υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συστήματα έξυπνου φωτισμού και απομακρυσμένου ελέγχου του συστήματος θέρμανσης/ψύξης, αναβάθμιση του ανελκυστήρα.

Αλλάζει επίσης το σύστημα διαχείρισης του προγράμματος καθώς η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα είναι διαρκώς ανοιχτή από το 2021 ή θα υπάρχουν τακτικοί κύκλοι ανά τρίμηνο, γνωστοί εκ προτέρων, προς αποφυγή αιφνιδιασμού της αγοράς καθώς και φαινομένων «συνωστισμού».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης