Πετρέλαιο

Oι δυσοίωνες εκτιμήσεις κορυφαίων traders για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου - Ορόσημο το 2021

Oι δυσοίωνες εκτιμήσεις κορυφαίων traders για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου - Ορόσημο το 2021
Ραγδαία αναμένεται και η αύξηση των αποθεμάτων του μαύρου χρυσού σύμφωνα με τα στελέχη

Κορυφαία στελέχη του κλάδου του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αναμένουν βελτίωση της κατάστασης μέχρι τα μέσα του 2021. Αντ 'αυτού, πιστεύουνότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν κολλημένες σε ένα επίπεδο τιμών κοντά στα 40 δολάρια.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, στελέχη των Vitol, Mercuria και Gunvor δεν είναι αισιόδοξα για την ανάκαμψη της ζήτησης στο εγγύς μέλλον. Ο Russell Hardy, διευθύνων σύμβουλος της Vitol Group, αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα παραμείνει σταθερή μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και έχει «μέτριες προσδοκίες» σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου.

Oι εικασίες για την πρόοδο των τιμών

Τα αποθέματα πετρελαίου του κόσμου έχουν μειωθεί κατά περίπου 300 εκατομμύρια βαρέλια από τότε που κορυφώθηκαν στα 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια στις αρχές του καλοκαιριού και αναμένεται να μειωθούν ακόμα κατά 250 -300 εκατομμύρια βαρέλια μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Hardy στο Bloomberg στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Vitol, Chris Bake, δήλωσε στο εβδομαδιαίο ενεργειακό podcast της Gulf Intelligence ότι η ζήτηση φαίνεται πιο αβέβαιη εν μέσω μιας «τεράστιας αβεβαιότητας» σχετικά με το COVID-19, τις οικονομίες, τη νομισματική ώθηση και τη ζήτηση πετρελαίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercuria, Marco Dunand δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της FT την Τρίτη ότι δεν βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να ανακάμπτει στα επίπεδα πριν από την κρίση για μερικά χρόνια και αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές επίπεδες περίπου 45 $ ανά βαρέλι τους επόμενους έξι μήνες.

Ο Torbjörn Törnqvist, διευθύνων σύμβουλος της Gunvor, βλέπει επίσης ότι οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν στα 40 $ μέχρι τα μέσα του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης