Ενέργεια

Η Sasol πουλά το 50% της αμερικανικής επιχείρηση χημικών στη LyondellBasell για 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Sasol πουλά το 50% της αμερικανικής επιχείρηση χημικών στη LyondellBasell για 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Sasol ανακοίνωσε ότι το καθαρό χρέος θα μειωθεί από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια
Η εταιρεία πετροχημικών της Νότιας Αφρικής, Sasol ανακοίνωσε την Παρασκευή 2/10/2020 ότι η χημική εταιρεία LyondellBasell Industries συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 50% στην Lake Charles Chemical Project (LCCP) Base Chemicals Business για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο κορυφαίος κατασκευαστής καυσίμων κινητήρων από άνθρακα στον κόσμο αντιμετωπίζει το υψηλό χρέος και τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και χημικών ουσιών, ωθώντας τον να αναζητήσει έναν συνεργάτη στην αμερικανική Base Chemicals Business και να εκδώσει μετοχές έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια .

Με βάση τη συμφωνία μια θυγατρική της LyondellBasell θα σχηματίσει κοινοπραξία 50/50 στο LCCP Base Chemicals Business.
«Η συναλλαγή θα αντιπροσωπεύσει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών στόχων της Sasol μειώνοντας ουσιαστικά το καθαρό χρέος και καταλύοντας μια ταχεία αλλαγή προς τη μελλοντική στρατηγική της Sasol», δήλωσε η εταιρεία.

Το συνολικό χρέος της εταιρείας ανήλθε στα 189,7 δισεκατομμύρια ράντ (11,35 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020 έως τις 30 Ιουνίου, που επιδεινώθηκε από καθυστερήσεις και υπερβάσεις κόστους στο LCCP, προκαλώντας τις παραιτήσεις των κοινών διευθυντικών στελεχών της για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των μετόχων.

Η Sasol ανακοίνωσε ότι το καθαρό χρέος θα μειωθεί από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η LCCP Base Chemicals Business, η οποία παράγει προϊόντα πολυαιθυλενίου και αιθυλενίου, αποτελείται από ένα εργοστάσιο πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας και ένα γραμμικό εργοστάσιο πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας.


Η αξία των περιουσιακών στοιχείων ήταν 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια και σημείωσε απώλεια 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, δήλωσε ο Sasol.
Η εισηγμένη στο Γιοχάνεσμπουργκ εταιρεία δήλωσε ότι θα διατηρήσει την κυριότητα της αμερικανικής Chemicals Business, των βάσεων χημικών στοιχείων στη λίμνη Τσαρλς και το υπόλοιπο της ιδιοκτησίας της Λίμνης Κάρολ
Η Sasol δήλωσε ότι αναμένει ότι η συναλλαγή, η οποία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων, θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης