Επιχειρήσεις

Η αυστριακή ΟMV πουλά την θυγατρική OMV Petrol Ofisi για 1,368 δισ. ευρώ στην VITOL

Η αυστριακή ΟMV πουλά την θυγατρική OMV Petrol Ofisi για 1,368 δισ. ευρώ στην VITOL
Η Vitol Investment Partnership θα αγοράσει την Petrol Ofisi μαζί με την τουρκική εταιρεία, VIP Turkey Enerji AS
H εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV με έδρα τη Βιέννη, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή, ότι συμφώνησε να πουλήσει το 100% των μετοχών της θυγατρικής της OMV Petrol Ofisi στην Vitol Investment Partnership.
Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 1,368 δισ. ευρώ, και η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, ανακοίνωσε η OMV.
Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2017 το αργότερο.
Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η Vitol Investment Partnership θα αγοράσει την Petrol Ofisi μαζί με την τουρκική εταιρεία, VIP Turkey Enerji AS.
H Vitol εδρεύει στο Ρότερνταμ και είναι εταιρεία ενέργειας και εμπορευμάτων. Για πάνω από 50 χρόνια, συνεργάζεται με εθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, πολυεθνικές, ηγετικές βιομηχανικές και χημικές εταιρείες και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου.
Η εταιρεία ασχολείται με την εμπορία, τη διύλιση, τη ναυτιλία, τα τερματικά και την αποθήκευση και τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Petrol Ofisi, με πάνω από 1.709 εγκαταστάσεις διανομής καυσίμων σε όλη την Τουρκία, είχε τεθεί προς πώληση το Φεβρουάριο του 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Το 2016, ο συνολικός όγκος πωλήσεων της Petrol Ofisi ανήλθε σε 10,68 εκατ. τόνους.
Η εταιρεία είναι επίσης ο μεγαλύτερος διανομέας λιπαντικών στην Τουρκία.
Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OMV Rainer Seele, "το αρχικό σχέδιο της ενσωμάτωσης της Petrol Ofisi στην αλυσίδα αξίας του ομίλου OMV δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ως εκ τούτου, η απόφαση να πουλήσει την εταιρεία ήταν η σωστή και απαραίτητο βήμα στην πορεία της εφαρμογής της εταιρικής μας στρατηγικής".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης