Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ποιές δαπάνες και πόσο αυξάνει η Duke για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ποιές δαπάνες και πόσο αυξάνει η Duke για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
H Duke θα αυξήσει τις προβλεπόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 2 δισ. δολάρια σε 58 δισ. δολάρια από το 2020 έως το 2024
Η αμερικανική Duke Energy Corp σχεδιάζει δισεκατομμύρια δολάρια νέων δαπανών αυτήν τη δεκαετία καθώς αυξάνει τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ανέφεραν στελέχη στο Reuters.
Η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από δημοκρατικούς πολιτικούς και ακτιβιστές επενδυτές σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας να μειώσουν την τεράστια συμβολή τους στην κλιματική αλλαγή.

"Αν πρόκειται να επιδιώξετε τους πιο επιθετικούς στόχους μείωσης του άνθρακα, θα αποσυρθείτε νωρίτερα από τον άνθρακα, θα τον αντικαταστήσετε νωρίτερα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπαταρίες, αποθήκευση κ.λπ.", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Duke, Steve Young σε μια συνέντευξη.
«Αυτό ανεβάζει το κεφαλαιακό προφίλ», είπε.

Σύμφωνα με τον Young η Duke θα αυξήσει τις προβλεπόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 58 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο από το 2020 έως το 2024 και θα προβάλει ένα σχέδιο επενδύσεων «στην περιοχή από 65 δισεκατομμύρια έως 75 δισεκατομμύρια δολάρια» για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ούτε η βραχυπρόθεσμη αύξηση των δαπανών ούτε η μακροπρόθεσμη προβολή έχουν αναφερθεί προηγουμένως.

Τι θα αλλάξει στην στρατηγική της


Η Duke είπε ότι η αυξημένη δαπάνη θα καλύψει τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αποσύροντας παλιά εργοστάσια άνθρακα και αντικαθιστώντας τα με περισσότερες ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις, με τους ακριβείς στόχους να συνδέονται με τις επικείμενες κανονιστικές αποφάσεις.

Άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν υιοθετήσει παρόμοιες στρατηγικές καθώς μειώνεται το κόστος της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών.

Η Duke περιέγραψε διάφορα σενάρια μείγματος καυσίμων στα πρόσφατα «ολοκληρωμένα σχέδια πόρων» που κατατέθηκαν σε ρυθμιστικές αρχές στη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα, αλλά δεν έκανε σύσταση σχετικά με το σενάριο που πρέπει να ακολουθήσει.
Η παράλειψη ήταν ασυνήθιστη δεδομένου ότι μια ταχύτερη κίνηση θα απαιτούσε περισσότερες δαπάνες, αλλά ο Young είπε ότι η προσέγγιση θα βοηθήσει στην οικοδόμηση δημόσιας υποστήριξης.

Ερωτηθείς για τις αναφορές ότι η Duke απέρριψε το ενδιαφέρον εξαγοράς από την αντίπαλη NextEra Energy Inc, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, ο Young είπε ότι «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις φήμες».

Τον Αύγουστο η Duke χρεώθηκε το ποσό των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ακύρωση ενός αγωγού φυσικού αερίου.
Ο Young είπε ότι η κίνηση δεν επηρέασε την ευρύτερη στρατηγική της Duke, αλλά πιθανότατα θα οδηγήσει σε αλλαγές στις τοποθεσίες των νέων εγκαταστάσεων.

Ο Duke έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.
Ο Young είπε ότι θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν τα στοιχεία έως το 2035, όπως πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος υποψήφιος Joe Biden.
Θα απαιτηθούν τεχνικές εξελίξεις σε τομείς όπως η αποθήκευση μπαταριών, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες και η απομόνωση άνθρακα. "Θα πρέπει να δείτε σημαντικές εξελίξεις σε αυτές τις τεχνολογίες ακόμη και για να φτάσετε στο μηδέν το 2050", είπε.

Για την περίοδο έως το 2024, οι προσπάθειες της Duke θα επιτρέψουν στα κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν «στο ανώτερο άκρο» της τρέχουσας πρόβλεψής της μεταξύ 4 και 6%, ανακοίνωσε η εταιρεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης