Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Νέο ηχηρό μήνυμα Pompeo (ΥΠΕΞ HΠΑ) σε Τουρκία: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών - Κάντε πίσω για τους S - 400

Νέο ηχηρό μήνυμα Pompeo (ΥΠΕΞ HΠΑ) σε Τουρκία: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών - Κάντε πίσω για τους S - 400
«Επισκέφτηκα την Ελλάδα για να διασφαλίσω ότι οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ θα επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Mike Pompeo
Ατυχή χαρακτήρισε την επιλογή της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα των S-400 κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo την Παρασκευή (9/10).
Ερωτηθείς για τη σκοπιμότητα της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σούδα, επισήμανε ότι μέσω αυτής στόχευε να διασφαλίσει ότι οι δύο «εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή», θα βρουν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαμάχες.
Σε ερώτηση εάν το ΝΑΤΟ έχει «διαρρήξει» τους δεσμούς του με την Τουρκία ο αμερικανός ΥΠΕΞ απαντά πως «δε χρειαζόμαστε αυτό το σενάριο.
Χρειαζόμαστε η Τουρκία να είναι ένας καλός εταίρος στο ΝΑΤΟ για να βοηθήσει στην ασφάλεια της νότιας πλευράς της Συμμαχίας.
Είναι κρίμα που επέλεξαν να κάνουν αυτό, αγοράζοντας το οπλικό σύστημα των S-400. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να υπαναχωρήσουν».
«Η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Πήγα στην περιοχή για να διασφαλίσω ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, βρήκαν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες.
Υπάρχει μια διαφωνία για τα χωρικά ύδατα.
Υπάρχουν μηχανισμοί, υπάρχουν νομικοί μηχανισμοί, διεθνείς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τις επιλύσουν.
Ο εξαναγκασμός, ο εκφοβισμός, η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης.
Ελπίζω ότι κάθε πλευρά, η οποία εμπλέκεται, θα το δει και θα επιστρέψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιλύοντας τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης